A haláltáborok őrei gyakran maguk is tevékeny részesei voltak a kivégzéseknek.

A berlini ügyészség vádat emelne egy 95 éves, Hans H.-ként megnevezett férfi ellen, mert állításuk szerint őrként szolgált a nácik egyik ausztriai haláltáborában – ismertette az ügyet az Index.hu a Local cikke alapján.

Hans H. a vád szerint bár csak őr volt, tisztában volt azzal, mi történik a táborban, ezzel pedig hozzájárult 36 ezer ember megöléséhez.

Ennyien haltak meg míg Hans H. 1944 nyarától 1945 tavaszáig a Mauthausenben kialakított táborban szolgált.

Tömeggyilkos náci állhat a bíróság elé

A cikk szerint a haláltáborok őrei gyakran maguk is tevékeny részesei voltak a kivégzéseknek, injekciókkal és puskákkal is öltek, a haláltáborokban az elgázosítás mellett sokan az éhezés miatt vesztették életüket. A mauthauseni táborban a második világháború alatt összesen kétszázezer ember halt meg.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Local, Index)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...na ne mond...a mvilágháború akkor csak szinházi jelenet volt ?...amúgy ha rabként lőnek le vagy civilként abban mi a különbség ?
tudode
Itt a válasz MI A DOLGA még egy farmergatyás katonának is:
.
www.youtube.com/watch?v=Gj3kd3HTCn8
.
Valahol itt kezdődhetett az IZOMAGYÚAKKAL a 94 éves náci tömeggyílkos veszte is!
.
Elképesztő!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Amikor a gyilkolási céllal készül egy tábor, az haláltábor, ott az ártatlan emberek nem a bombázások, vagy egyéb háborús helyzetben halnak meg, őket a meggyilkolják.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ezen míg a világ lehet vitázni, de az mivel magyarázod, hogy egy akkor kötelező katonai szolgálatot végző embert azért hurcoljanak bíróság elé mert a szolgálatát mint őr kellett végezze ?...mert gondolom nem hiszed, hogy minden akkori katona született gyilkos volt és élvezetből ölt...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Várd ki a végét, ez a címben is csak egy feltételezés.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...persze de bíróságra cipelik...és mint mondtam így a világ zsidóságát oda lehetne vinni..vagy bárkit aki tud bármilyen gyilkolászásról és nem lesz öngyilkos mielőtt becibálnák a bíróságra...szarügy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.