Két hónapos előzetes letartóztatásba helyezik a lengyel bankfelügyelet (KNF) két héttel ezelőtt lemondott, korrupcióval gyanúsított elnökét, Marek Ch.-t – döntött az illetékes katowicei bíróság csütörtökre virradó éjjel.

Előzetes letartóztatásba helyezik a lengyel bankfelügyelet volt elnökét

A KNF volt elnökét kedden idézték be a katowicei ügyészségre. Letartóztatása idején az ügyészség folytatja a rendelkezésére álló bizonyítékok ellenőrzését, és megvizsgálja a gyanúsított vallomását is. Marek Ch. kimerítő vallomást tett, de nem ismerte el bűnösségét. Ügyvédei fellebbezést jelentettek be a bírósági döntés ellen.

A gyanú szerint Marek Ch. idén tavasszal a hatodik legnagyobb lengyelországi pénzintézet, a Getin Noble Bank (GNB) tulajdonosának, Leszek Czarneckinek – az utóbbi által rögzített, és az ügyészségnek átadott beszélgetés során – a KNF "jóindulatú hozzáállását" ígérte a nehézségekkel küszködő, átalakítás előtt álló banknak annak fejében, hogy a GNB egy, Marek Ch. által ajánlott jogászt alkalmaz.

A lengyel ügyészség szerdai közleménye szerint a KNF volt elnökének minden olyan lépéstől tartózkodnia kellett volna, amely megingathatja a bankfelügyelet iránti bizalmat. A gyanú szerint "egy másik személy anyagi haszonszerzése" érdekében Marek Ch. túllépte hatáskörét. Ha bűnösnek találják, tíz évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

Mateusz Morawiecki kormányfő október 13-án fogadta el Marek Ch. lemondását, a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap aznap közölte a GNB tulajdonosa által átadott hangfelvétel részleteit.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Biztos gorbántól tanulta a műveleteket???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
Biztos gorbántól tanulta a műveleteket???
Kimberliska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
csipetke
Matolcsit és a pereputtyát,a gazdájukkal együtt szívesen látnánk,ahogy elvezetik,hasonlóan,mint a lengyel fickót.
Dr plágium
Akkor hamarosan indul az ember csempészés, politikai menedékjog megadása, ha megtudja fizetni...
lusta
Az ügy egyébként most robbant ki, de az ajánlat még tavaszi volt. Az MTI cikkéhez nem árt hozzátenni, hogy a GNB egyik napról a másikra került nehéz helyzetbe, mert hirtelen megváltozott egy-két jogszabály és elhangzott, hogy a jogász foglalkoztatása esetén (évi 40 milláért és złotyban) nem kell izgulnia, egyébként 1 złotyiért hirtelen felvásorlódik. Na ezt mi már ismerjük.
csipetke
@papa.49: 13:06 De mikor?De mikor?De mikor?Remélem,megérjük,és végignézhetjük.Nem vagyok templombajáró,de ha ez összejön,hogy ez a gané banda vezetőszárra lesz felfűzve,elmegyek a templomba,és adok szt.Antinak egy szabadszemmel is jól látható összeget.
papa.49
@csipetke: Én is valami ilyesmit tervezek ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.