Az amerikai mezőgazdasági minisztérium toxoplazmózis kutatóprogramjában évente száz cicát fertőznek meg, majd altatnak el 3 hónapos koruk előtt. Jeff Merkley amerikai szenátor törvénytervezetet nyújtott be a szenátushoz, ami betiltaná a mezőgazdasági minisztérium (USDA) kegyetlen macskakísérleteit. Az oregoni demokrata képviselő szerint van olyan év, hogy száz macskát is tenyésztenek majd ölnek meg kutatási célokból, írja a BBC.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Ideje elfelejteni a toxoplazmózissal kapcsolatos hisztériát, a macska nem az egyetlen hordozó. A toxoplazmózist könnyebben összeszedi a terhes nő a nyers sertéshústól, amíg paníroz.
Vannak higiéniai szabályok (alapos kézmosás antibakteriális szappannal) a cica féregtelenítése és nem lesz az újszülöttnek baja. Túl lett spilázva a toxoplazmózis ügy és sok cicatartónak már elege van.Ezek a kisérletek meg kimerítik a barbárság és a butaság fogalmát.
CsipkeRózsa
Ezt az eljárást már régen meg kellett volna szüntetniük! Oldják meg a kísérletezést más módon, állatok kínzása és megölése nélkül.
Commenter
@CsipkeRózsa: el kell keserítselek: a nagy kozmetikai cégek is mind ezt művelik a l'oreal az egyik legismertebb elkövető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.