Felborult és felrobbant egy üzemanyag-szállító teherautó Nigériában, a rendőrség szombati tájékoztatása szerint a balesetben tucatnyian haltak meg, de egyes helybéli lakosok azt mondják, hogy hatvanhoz közelít a halálos áldozatok száma.

Az eset a délkelet-nigériai Cross River szövetségi tagállam Odukpani településén történt péntek este. A robbanás akkor következett be, amikor helybéliek gyűjtötték össze a tartálykocsiból kiömlő üzemanyagot.

Irene Ugbo rendőrségi szóvivő szerint eddig 12 holttestet találtak a baleset helyszínén, és 22 embert súlyos égési sérülésekkel kórházba szállítottak.

Egyes helybéli lakosok azonban azt mondták, hogy hatvanhoz közelít a halálos áldozatok száma. Egy szemtanú szerint a rendőrség csak tizenkét holttestet talált ugyan a helyszínen, de sok tetem hamuvá égett a hatalmas tűzben. Szerinte a robbanás pillanatában mintegy hatvan ember volt ott. A detonációt szerinte feltehetően egy villanygenerátor okozta, amelyet azért vittek oda, hogy kiszivattyúzták az üzemanyagot a felborult teherautóból.

Az elmúlt években több százan haltak meg hasonló balesetekben az olajban gazdag nyugat-afrikai országban. Körülbelül egy évvel ezelőtt ugyanezen a településen több mint harmincan haltak meg egy felborult tartálykocsiból kiömlő üzemanyagot gyűjtögetve. A legsúlyosabb baleset 1998-ban történt Jesse városában: több mint ezren haltak meg egy olajvezetékből szivárgó nyersanyagot lopva.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok