Boris Johnson új brit miniszterelnök követelései elfogadhatatlanok a brit kilépési szerződés visszavonásáról – jelezte az Európai Bizottság Brexit-főtárgyalója az unió bennmaradó 27 tagállamának.

Gyorsan kapta az első pofont Boris Johnson: az EU kereken nemet mondott a kérésére

Michel Barnier arra figyelmeztetett: Johnson olyan szerződést akar, amelyből kimaradna a tartalékmegoldás – az úgynevezett backstop –, amely az Észak-Írország és Írország közötti fizikai határellenőrzés újbóli bevezetésének megelőzését célozná.

„Ez elfogadhatatlan” – írta Barnier a bennmaradó EU-tagállamoknak küldött körüzenetében, amelyet az AFP francia hírügynökség ismertetett. Hozzátette: Johnson beharangozása az október 31-i, akár megállapodás nélküli brit kilépésről az EU egységére nehezedő nyomáspróba lehet.

„Fel kel készülnünk minden forgatókönyvre. Részünkről mindenképpen alapvetően fontos, hogy nyugodtak maradjunk, ragaszkodjunk alapelveinkhez, 27 tagállamként mutassunk szolidaritást és egységet” – írta Barnier.

Kép és szöveg: MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Eriksson: Az Eu ezt már az első perctől tudja- az új 7 éves költségvetés tervei már igy készültek el. Ezért is probléma, hogy az angolok nem is tudják, hogy mit akarnak. Volt egy érvényes népszavazásuk a távozásról- erre az angol parlament alső-és felsőháza képviselőinek semmi sem jó- bármit terjesztett be a kormány eddig. Impotens egy banda- és még elvárnák, hogy az 500 milliós Európa igazodjon hozzájuk. Visszább kéne venni abból a angol úri fensőbbségből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Még pofozkodás is lehet belőle ha rájön az Eu,hogy hiányozni fog az a " 39 milliárd fontra (14 300 milliárd forintra) becsült brit pénzügyi kötelezettség".
Clavigo
@Eriksson: A kullancsoknak biztos hiányozni fog,,,,pl. a csutkai Putrisnak...
Eriksson
@Clavigo: Meg a sok balkáninak, akiket nemrég honosítottak, vagy a jövőben kívánnának honosítani. Nem lesz pénz megvenni a lojalitásukat.
kereső
@Eriksson: Az Eu ezt már az első perctől tudja- az új 7 éves költségvetés tervei már igy készültek el. Ezért is probléma, hogy az angolok nem is tudják, hogy mit akarnak. Volt egy érvényes népszavazásuk a távozásról- erre az angol parlament alső-és felsőháza képviselőinek semmi sem jó- bármit terjesztett be a kormány eddig. Impotens egy banda- és még elvárnák, hogy az 500 milliós Európa igazodjon hozzájuk. Visszább kéne venni abból a angol úri fensőbbségből.
Eriksson
@kereső: Lényeg az, hogy te tudod, mit tudnak az angolok és mit nem.
Nem gondolod, hogy az a 39 milliárd font túl sok volt évente az Eu nyújtotta kereskedelmi, gazdasági együttműködés biztosította előnyökért? A politikai hátrányokról most ne beszéljünk.
papa.49
Ez a kampó pont mint a trampli csak hadovál a vége az lesz picsára ülteti a brit gazdaságot !!!
Az Unió meg minek változtatna, igaz kevesebb lesz a befizetett pénz, csak ennek is az olyanok mint mi isszuk meg a levét, mert KEVESEBB FOG JUTNI BELŐLE, viszont a főnik ugyanannyit elfognak belőle lopni mint eddig !!!
Ha jól megnézzük már megtorpant az autóiparuk, és mivel a nagyobb része kínai vezetés alatt van hamarosan meg is válnak a stagnáló gyáraiktól ...
Az autóipar meg magával rántja a többit is ...
kereső
@Eriksson: Én nem irtam semmit arról, hogy hogyan minősitem az angol népszavazás eredményét, és hogy mi vezetett oda. Azt ők tudják- én a mostani töketlenkedést nem értem az angol parlament részéről- és nagyon sajnálom Mayt, amiért igy elbántak vele. Nos, most az egyik legnagyobb hangú kritizáló kapta az első maflást az eu-tól, nem ők diktálnak angol arroganciával- tudomásul kéne venni.Amit művelnek, az már a kabaré szinvonala- nem felelősen gondolkodó országvezetőké. Ha nem érted amit irok, akkor inkább azt mond- minthogy el kezdesz egészen másról magyarázni.
Eriksson
@kereső: Ha ilyen oldalról nézzük, akkor teljesen igazad van.
De azt is be kell látni, hogy az eredeti gazdasági társulás nem arról szólt, hogy minél több pénzt kicsikarni a britekből. Mert ha így nézzük, akkor van értelme a népszavazás eredményének.
Tehát túl bonyolult az ügy ahhoz, hogy néhány sorban jellemezni lehessen.
kereső
@Eriksson: nem firtattam az angolok igazát. Hogy mit nyertek ők a társulással, ill mit szenvedtek el tőle, azt ők tudják- bizonyára megvonták a mérleget. Vagy csak hazudtak farage, meg ez a boris nevű- hogy milyen okből, ha esetleg igy vol- azt sem tudom.Őszintén szólva nem is érdekel.A kint élő magyaarok miatt aggódom, bár az ismerősök, akik régebben kimentek a brexit ellenére sem jönnek haza- ,ha minden kötél szakad-és esetleg nem tartják be az igéretüket az angolok, akkor mennek más eu-s tagállamba.
Eriksson
@kereső: A népszavazás ha jól emlékszem azért lett kiírva, mert a britek egyre nehezebben élnek és sokuk az uniót okolták a megszorítások miatt. Az eredményben nem volt túl nagy különbség, de a nagy számok esetében a végeredmény általában a fele-fele arányhoz közelít, bármiről is van szó.
A kinn élő magyarok ígéretek szerint nem lesznek hazazavarva, hiszen elkél ott is a dolgos kéz.
verőce21
Esik is du. 4 óta az angol font ismét, mint a kő!
verőce21
@Eriksson: Junckerben és az Egyesült Királyságban van egy közös vonás, október 31-én egyszerre lépnek le megállapodás nélkül! :)
verőce21
Van gondja Boris Johnson-nak! Most ugyanott tart, mint ahol May elkezdte. Sőt, most valamivel hátrébb vannak az angolok, mint két éve. :)
Többet veszítenek az angol font gyengülésével, mintha bedobták volna azt a pénzt az ajtó alatt az EU-ba azzal, hogy ezt ide szántuk de nem kérünk érte semmit! :)
verőce21
Most megérkezhet az angoloknak még gyuribácsi is, bedönteni teljesen az angol fontot!
Szokása már. :)
Jozefina
Boris megválasztása is épp olyan fura, mint a brexitről szóló népszavazás!!!
kokopelli
@kereső: a Farage-féle überokosok már a Trampli megválasztása után rögtön elkezdték a "BREXIT" ter-
vezését! Ők voltak az első látogatók N.Y.-ban a Trampli-Towerben is!Az USA-nak nem jó az egységes EU!
A Boris-ka még akkor nem is tudta,hogy egy bábu lesz belőle( (Trump-nak nem jó egy egységes EU)
reagens
gondola.hu/cikkek/113836-Brexit__Nem_a_penz__hanem_a_lehetosegek_miatt_lepunk_ki.html

"Boris Johnson egykori elhíresült ígérete ott maradt a levegőben: azt mondta, hogy ha az Egyesült Királyság kilép az EU-ból, akkor hetente 350 millió font marad az államkasszában, amelyet Brüsszel helyett az egészségügyre tudnak majd költeni. De mi lesz, ha ez nem teljesül? Ha kiábrándulás lesz a vége?

A gyakorlatban az elmúlt három évben már az egészségügyre lehetett volna költeni, ehelyett pedig máig a brüsszeli hozzájárulásainkat fizetjük. Az EU-ból való kilépéssel bizonyosan jelentős pénz marad a brit államkasszában, az ígéret tehát teljesíthető. De nem a pénz miatt akar a többség kilépni, hanem a lehetőségek miatt. A világ egyik legversenyképesebb gazdaságát végre nem kötik majd meg az EU szabályai."

A lényeg annyi, hogy az angoloknak tele lett a töke az öncélú, hülye Eu-s majomkodásból és nem kérnek belőle. Vannak is annyira erősek, ha ők megérzik, hát az Eu méginkább. Majd rájönnek az Eu bürokraták, ha a csapot elzárják az angolok! Sajnos, mi is nagyon meg fogjuk érezni!
kokopelli
@kokopelli: ..már vitatkoztunk arról,hogy a May miért a "back-stop" kivevését szerette volna,ami az Íreken és
az É-Íreken keresztül további vámmentes árúforgalmat tenne lehetővé az EU-val! Most a Johnson kezdi a "so-
mogyi csárdást"! Ez olyan,mint a "mossátok meg a fejemet,de a hajam ne legyen vizes"!
libellle
@Eriksson: Beiträge zum EU-Haushalt pro Land
Wie viel trägt Ihr Land zum EU-Haushalt bei?
Großbritannien: 10,574.98 M€
Eigene Einnahmen aus der MwSt
3,199.02 M€
Eigene Einnahmen basierend auf BIP
12,367.80 M€
Britischer Rabatt
-4,937.61 M€
Anpassungen
-115.08 M€
Még pofozkodás is lehet belőle ha rájön az Eu,hogy hiányozni fog az a " 39 milliárd fontra (14 300 milliárd forintra) becsült brit pénzügyi kötelezettség".Most vegül is irhattál volna 100 billiárdot is. Großbritannien: 10,574.98 M€ de ténylegesen ennyit fizet Anglia.
kokopelli
@libellle: Láttam egy filmet,ahol a nagy bútorszállító előtt,(amire 350 milló/hét van ráfestve) ésahol az újságíró
nem kapott választ arra,,hogy miért hazudnak!! Dadogás,mellébeszélés...stb! A Farage állt a reporterrel szemben,
az aki az egész ß@rt kitalálta!
libellle
@reagens: Indits el egy aláirásgyüjtés, hogy Magyarország is lepjen ki az EU-ból. De gyorsan ha lehet, igy akkor az az ország is lesz egy "sziget".
Eriksson
@libellle: 03:29 A németek ezt mondják, az angolok azt mondják. Mi meg hiszünk, amit akarunk.
kokopelli
...na mit mondanak a németek? ...Ich möchte lesen!...Ich schreibe Dir,daß die darauf scheißen!
Ismerjük a régi "Made in Germany" öngólt! (;-)))))
reagens
@libellle: Inkább formáljuk az Eu t olyanra mint amelyikbe beléptünk.
reagens
@libellle: Ti már úgyis kinn vagytok. Öntörvény.
libellle
@reagens: Az jó lenne nekünk. Nállunk akkor rengeteg pénz maradna.
reagens
@libellle: Tényleg lenne helye a pénznek nálatok! Rengeteg arabot és négert lehetne annyi pénzen bevinni és segélyezni.
Jozefina
Másik pofon már megérkezett az írektől is!!!
libellle
@reagens: látod akkor inkább arra költenénk és nem putris miniszterelnoködre és putris fammyliajára.
reagens
@libellle: Különösebben nem érdekel, mit szeretnél. Ne te döntöd el, de én sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.