Több százmilliárd dollárnyi kínai tőke áramlik Afrikába és a kontinens bőven részesül majd a masszív, 3 000 milliárd dolláros infrastruktúrafejlesztési megaprojektből is, melyet Kína a következő évtizedekben akar véghez vinni. Bár az ázsiai ország már most is rengeteg új munkahelyet teremtett, vállalkozást alapított és utat épített meg a feltörekvő kontinensen, sokan aggódnak amiatt, hogy a világ második legnagyobb gazdasága lényegében gyarmatosítani akarja Afrikát és ebbéli ambícióikat a pénz mellett technológiával és katonai erővel is meg akarják támogatni. Ha partneri viszony alakul ki Kína és Afrika országai közt, mindkét oldal hatalmasat nyerhet, ha viszont Kína erőszakhoz nyúl, katasztrofális végkifejlete lehet az ázsiai ország tengerentúli projektjének.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mindeközben nálunk

A portfolio.hu az afrikai kínai terjeszkedésről ír

„Több százmilliárd dollárnyi kínai tőke áramlik Afrikába és a kontinens bőven részesül majd a masszív, 3 000 milliárd dolláros infrastruktúrafejlesztési megaprojektből is, melyet Kína a következő évtizedekben akar véghez vinni. Bár az ázsiai ország már most is rengeteg új munkahelyet teremtett, vállalkozást alapított és utat épített meg a feltörekvő kontinensen, sokan aggódnak amiatt, hogy a világ második legnagyobb gazdasága lényegében gyarmatosítani akarja Afrikát és ebbéli ambícióikat a pénz mellett technológiával és katonai erővel is meg akarják támogatni. Ha partneri viszony alakul ki Kína és Afrika országai közt, mindkét oldal hatalmasat nyerhet, ha viszont Kína erőszakhoz nyúl, katasztrofális végkifejlete lehet az ázsiai ország tengerentúli projektjének.”
Elsőre azt mondaná az ember, hogy szinte az egész világon ezt csinálják, amiben nagyon sok igazság van. Azonban van egy példa, ami nagyon kilóg: egy egyértelműen kizárólag az ő érdekeinek szükséges beruházást velünk finanszíroztatnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.