Angela Merkel kancellárban bíznak leginkább a németek a hazájuk vezető politikusok közül – mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

Merkelben bíznak a legjobban a németek

A Bild am Sonntag című lap megbízásából készített közvélemény-kutatásban 18 vezető politikus megítélését vizsgálva azt kérdezték választópolgároktól, hogy 2020-ban is fontos szerepet kell-e betöltenie az adott személynek.

Az igennel válaszolók aránya Angela Merkel esetében volt a legnagyobb, 40 százalékos. Ez megegyezik az előző felmérésben kimutatott értékkel.

A második helyen a kancellár pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik tekintélyes politikusa, Friedrich Merz végzett 36 százalékkal, ami 3 százalékpontos erősödést jelent. Friedrich Merz leginkább a CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer legfőbb párton belüli riválisaként ismert.

Kettejük küzdelmében az idén Friedrich Merz volt sikeresebb, ezt jelzi az is, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer a Bild am Sonntag megbízásából az Emnid közvélemény-kutató társaság által készített felmérésben a hetedik helyen végzett, 29 százalékot ért el, ami 16 százalékpontos gyengülés az egy évvel korábbihoz képest.

A legnagyobb mértékben Markus Söder bajor kormányfő, a Keresztényszociális Unió (CSU) – a CDU testvérpártja – elnökének megítélése javult; a tavalyi 25 százalék után 35 százalék mondta azt, hogy a következő évben is fontos szerepet kell betöltenie a német politikában, amivel a harmadik helyet érte el.

A leggyengébben a CDU/CSU-tól jobbra álló, ellenzéki Alternatíva Németországnak társelnöke, Jörg Meuthen végzett, akinek a németek csupán 10 százaléka adna fontos szerepet 2020-ban.

Ugyancsak igen alacsony a támogatottsága a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) új vezetőinek. Az egyik társelnök, Norbert Walter-Borjans 16 százalékot, a másik társelnök, Saskia Esken 15 százalékot ért el.

Kép: MTI/AP/Michael Sohn

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
és ezen csodálkozik valaki? nem azzal kezdte a pályafutását,hogy stadionokat építetett és nem lett a családjából a haveri körböl senki sem milliárdos mert most ö a fönök...
Ludas Matyi
A Bild am Sonntag az meg mindig az CIA 1952-ben altal financirozott Media tulajdona. Ott adjak le a legtöbb kamu cikkeket, amivel hülyitik a szellemileg fogyatekosok taborat Nemetorszagban. Merkelt utaljak a legjobban a nemet allampolgarok, nem is tudom miert eppen benne biznananak a legtöbben. Bevezette a Stasi Systemat, mindenkit figyelnek, mindenkit lehallgatnak. "Merkelben biznak a legjobban", de nem a polgarok, haem a fazugat verö CDU politikusok, hogy hatalmon maradjanak. Ha a "csak ugy" azt hiszi, hogy a Merkel politikusai nem rabolnak, akkor nagyon tevedsz, csak ök nem hozzak nyilvanossagra. A Berliner Flughafen Volt tervezve 2 Milliard €-ert. Ma tartanak 6,44 Milliard €-nal. Amennyiben 2040 felepül 9,59 Milliard €-ba fog kerülni. Hova tünt 7.59 Milliard €? Es hadd ne tudd, hogy hany nemet politikusnak van Anonym Kontoja szerte a vilagban. Ezert nem zaklatjak az OV, mert sokat tud arrol, hogy az EU Kommission is lop, es nem is keveset ,hanem Milliardos teteleket!
kokopelli
@csak úgy...: ..és helyretette (lemondatta) a korrupt Helmuth Kohlt!...Hála Istennek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.