Közel egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött az új típusú koronavírus-járvány miatti napi halálozások száma Kínában a csütörtökön közölt adatok szerint.

Koronavírus: egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött a járvány miatti napi halálozások száma Kínában

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtökön arról számolt be, hogy szerda éjfélig 29 ember halt bele a vírusfertőzés okozta betegségbe Kínában az egy nappal korábbi adatközlés óta. A halálos áldozatok száma ezzel Kína szárazföldi részén 2744-re nőtt. Utoljára január 28-án jelentettek napi 30-nál kevesebb halálozást a járvány kapcsán.

A szárazföldi Kínában szerda éjfélig 433 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak, közülük 409-et a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban, azon belül 383-at Vuhanban, a tartomány székhelyén. A fertőzöttek száma ezzel 78 497-re emelkedett Kína szárazföldi területén.

A jelenleg kezelés alatt álló páciensek száma Kína-szerte 43 352, közülük 8346 beteg állapota súlyos. További 2358 fertőzésgyanús esetet tartanak számon. A betegségből felgyógyultak száma pedig szerda éjfélig meghaladta a 32 ezret az országban.

Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán egy, a járvány megfékezéséről szóló ülésen hangsúlyozta: a csökkenő tendencia jó jel, de a járvány újabb fellendülésének kockázatát nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az elnök arra szólította fel a Kínában működő vállalatokat, hogy tekintsék a dolgozóik egészségét és biztonságát elsődlegesnek, emiatt enyhítsék a munkaterhet és az alkalmazottakra helyezett nyomást. Hszi emellett a szükséges óvintézkedések betartására hívta fel a figyelmet a kommunális fertőzések megakadályozása érdekében.

A kínai elnök ismét megerősítette, hogy Kína a továbbiakban is együtt dolgozik majd a világ többi országával és a nemzetközi szervezetekkel a járvány kezelését illetően.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Soha nem tudjuk meg az igazi számokat...
verőce21
Reméljük, visszatér normális kerékvágásba az élet hamarosan!
tudode
Az élet mindig is ment tovább még az emberiségre "támadó" vírusokkal együtt is!
.
----- Száz éve tört ki a járvány, amiben többen haltak meg, mint a XX. század háborúiban
.
index.hu/tudomany/2018/03/10/szaz_eve_tort_ki_a_jarvany_amiben_tobben_haltak_meg_mint_a_xx._szazad_haboruiban/
.
Zusammen:
.www.google.com/search?q=A+XX.+sz%C3%A1zad+virusai&oq=A+XX.+sz%C3%A1zad+virusai&aqs=chrome..69i57j69i64l3.20381j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Mintha nem valami AKCIÓCSOPORTOK, közegészségügyi szervezetek tették a dolgukat, még a gyermekbénulásos járvány idején is, ami a gyermekekre volt veszélyes, és aztán honosították a Sabin cseppet, ami megrázóbb volt, mint az az influenza szerű vírus, amelynek a sima influenza változata is általában az idősekre volt/van káros hatással!!!
.
Megjegyzem: Pl. az iskolaigazgatók nem vásárolhatnak kézfertőtlenítőt mert számukra tiltott listán van, csak a tankerületek vásárolhatnak ki tudja még mit, akik egy-egy több száz fős iskolába küldtek egy flakonnal! Ebben a helyzetben bővíteni kellene az iskolaigazgatók jogkörét, mert az egy flakon annyit ér mint halottnak a CSOK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.