Európában és Ázsiában is gőzerővel dolgoznak a kutatók az új koronavírus elleni oltóanyagok és a Covid-19-megbetegedés elleni gyógyszerek fejlesztésén. A lengyelországi kutatóközpontok elkezdték az új koronavírus elleni oltóanyagok és a Covid-19-megbetegedés elleni gyógyszerek fejlesztését, a három erre kijelölt központ együttműködését az Egészségügyi Kutatási Ügynökség (ABM) koordinálja az egészségügyi tárcával együttműködve, közölte kedden az AMB. A projekt keretében az országos onkológiai intézet, valamint a Lengyel Tudományos Akadémia biokémiai és biofizikai intézete az eddig sehol sem használt módszert, a bakteriofágok (baktériumokat támadó vírusok) és a nanorészecskék együttes alkalmazását kutatja. A bakteriofág fejére oltott nanorészecske képes lehet felismerni a vírust, és megakadályozhatja bejutását az emberi sejtekbe. Wrocławban a műszaki egyetemen a Marcin Drąg vegyészprofesszor által irányított csoport, együttműködve egy lengyelországi kutatóhálózattal, valamint a...

Forrás: index.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Vazze,mi lesz viktor ha meglesz a vakcina meg a gyógyszer??? akkor ki lesz a legfőbb ellenség???
lusta
@Pálinkás Pál: Már dolgoznak rajta. Ellenség nélkül nem élet az élet.
verőce21
Észtország jelen pillanatban a 3. helyen áll abban a világstatisztikában, ahol a legtöbben fertőződtek meg, de még nem halt meg senki.
Ha ez pozitívnak számít...
lusta
A fenti példa mutatja, hogy egy műegyetem kutatója is képes olyan eredményt elérni, amit más tipusú intézményektől várnánk el. Az élet megmutatja, hogy nem lehet a tudományt beskatulyázni. Egyedül csak azt lehet, amit a nemzethy matyar Soros-bérenc föld-trafik ártunk és qurmányunk csinál, vagyis a tudomány kivéreztetése és ellehetetlenítése. Csak ehhez értenek, miután maguk egy nagy senkik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.