Seattle belvárosát fegyveresek kerítették hatalmukba pénteken, rendőröktől mentes "autonóm zónát" hirdetve.

A hetek óta tartó tüntetések után fegyveresek emeltek barikádokat a rendőrség épülete köré, és arra kényszerítették a rendőrséget, hogy kiürítsék a rendőrőrsöt és a elhagyják az épületet. Csupán néhány rendőrtiszt maradt az épületben.

"Capitol Hill Autonóm Övezet (CHAZ)" írták ki a tüntetők az általuk körülvett területre. A rendőrség épületére sprayjel ráírták: "A nép tulajdona". Több helyen táblákat tettek ki "zsarumentes övezet" és "innen már nem az USA területe" feliratokkal.

Megjelentek a városi tanács afroamerikai tanácsadói testületének (AACAC)képviselői, akik megpróbáltak nyugalomra inteni, de amikor azt mondták az erőszakos tüntetőknek, hogy kisajátították maguknak a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak)mozgalom célkitűzéseit, akkor kifütyülték őket.

"A fekete életek számítanak, de vannak fekete életek a rendőrök között is"

- nyilatkozta a helyi rádiónak, a KOMO Newsnak a tanácsadó testület az egyik tagja. Victoria Beach, az AACAC elnöke Jenny Durkam demokrata párti polgármestert okolta a kialakult helyzetért, mondván, hogy "megnyitotta az utcákat a zűrzavar számára".

Jenny Durkam és a rendőrség vezetője, Carmen Best elemzők szerint ellentmondásos üzeneteket fogalmaz meg. A polgármester szerint a békés tüntetés az amerikai alkotmányban garantált jog. Sajtóértekezletén Durkam úgy fogalmazott:

"annak követelése, hogy jobbá tegyük a társadalmat és igazi egyenlőséget biztosítsunk a színesbőrű közösségeknek, nem terrorizmus, ez hazafiasság".

Carmen Best rendőrfőnöknő azt nyilatkozta pénteken, hogy a "Capitol Hill Autonóm Övezet" veszélyes, és leszögezte, hogy ilyen helyzetben a rendőrség még a környéken sem tud megfelelően válaszolni a sürgős hívásokra.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy "anarchisták kerítették hatalmukba" a várost. Az elnök még csütörtökön este a Fox televíziónak adott interjújában minősítette

"belföldi terroristáknak" az erőszakos, fegyveres tüntetőket és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a város vezetőinek nem sikerül helyreállítaniuk a rendet, a szövetségi kormányzat fog fellépni.

Durkam polgármester sajtóértekezleten utasította vissza a kormányzat esetleges beavatkozását, alkotmányellenesnek é törvényellenesnek nevezve azt. Carmen Best rendőrfőnök ugyanakkor az ABC televízió pénteki műsorában többszöri kérdésre sem volt hajlandó elítélni Donald Trump szavait. "Támogatom az alkotmány első kiegészítését (a szólás-, és gyülekezési szabadságról), de ami most történik, nem erről szól" – fogalmazott a rendőrfőnök az ABC-nek adott interjújában.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fideszes gyökér
@verőce21: A Miniszterelnök Úr Pakisztánból származik, ne fajgyülősködjél Indiával, mert agyon leszel baszva!
Rockxy
a csöcseléket elkapta a virusosság, nem tehetnek rólla hogy vérrög nőtt az agyukba!
a virus ártatlan!
totálüber máliber, putyin zaklatta fel őket, türhetetlen már az antifaszizmush!
telepíccsen már rájuk az elon maszk egy vindoz 95öt!
jólessz linuxos is!
androidos nemjó, mer a gugli beleszart!
Shikari
Határozottan és fegyveresen kell az erőszakos terroristák ellen fellépni és amelyik támadni merészel, kíméletlenül lelőni!
Majd a Nemzeti Gárda megoldja!
BarbaraIO89
Tеljеsеn mеztelen vagyoк. Látod a kéрet?
-----
http://kissia.club...
MaryOE78
Csаk ezen az oldаlon a lеgszеbb busty csibék!
Kövеssе a linкet, és nеm fоg megbánni!
--
http://www.Kissia.club...
Kapanyél
Néköm valahogy égy átlagos parasztlázadás jut eszömbe errül! A parasztok lerohanják a várat, lémészárolják a várurat, mög a katonákat, mögdugják az összes nőt, fölzabálják a kamrát, aztán bámulnak bambán, hogy most mi a lópikulát is kéne csinálni, mer a diplomáciáhon, mög a kormányzáshoz annyit értenek, mint a pócra tött szar, aki lékvárnak képzeli magát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.