Rekordmértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világon az elmúlt 24 órában – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőre virradóra.

Futótűzszerűen terjed a vírus a világban, a WHO rekordról beszél

Az ENSZ genfi székhelyű szakosított szervezete szerint 24 óra leforgása alatt 183 020-szal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a legnagyobb napi növekmény a világjárvány kezdete óta. Az eddigi legnagyobb növekedés június 18-án volt, akkor 181 232 új fertőzéses esetet regisztráltak.

A fertőzöttek száma szerte a világban már meghaladja a 8,7 milliót, és több mint 461 ezren haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség szövődményeibe.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
A WHO mára már egy politikailag vezérelt gittegylet lett!!!
simmering73
A nagy lazítás eredménye. Bár ha a tendenciát nézzük a világban, folyamatos emelkedés van az új esetek számában, csak a halálesetek száma mutatott csökkenést.
https://www.worldometers.info/coronavirus/...
Szeparepa2
Várható volt, hogy a szegény országokban, kb spanyolnátha kategória lesz a történet... akkor leszünk szarban, ha visszafordul ide a járvány... bár fene tudja, az emberiségnek kell egy kis vérfrissítés, tehát ha kihal egy már szemmel látható tömeg, mondjuk legalább 20-25%, az persze borzalmas emberileg, rövid távon szinte elviselhetetlen katasztrófa, de ökológiailag, infrastrukturálisan és szociológiailag is hosszú távon számtalan előnyt hoz a fajunknak. Pl felértékelődik az emberélet ott is, ahol semmit nem ér szinte, csökken az éhezés, növekszik a szolidaritás, és talán elérjük hogy az emberiség végre először ÖSSZEFOG... lerázzuk a parazita kiskirályokat ill diktátorokat magunkról, megszüntetjük az nyomort és amiatti folyamatos tömegpusztulást, elérjük a tiszta Földet (ha nem is két hét alatt, de néhány évtized alatt), és még hosszan lehet sorolni; viszont fordulhat sajnos úgy is, hogy bevadulnak az agresszor hatalmak, mint Kína, Oroszország, Törökország, Irány stb és elkezdenek orrba-szájba lőni egymásra... na ekkor nem garantált, hogy az emberi faj túléli ezt a krízist...
kisvakond
A WHO-nál féltik a megélhetésüket ! Nincs járvány nincs meló ! Eddig is csak utólag okoskodtak...
kisvakond
@kisvakond: ENSZ, WHO, megvehető politikailag is korrupt bagázs. Én már csak átsiklok a kijelentéseik felett. Csak mérgemben vagyok most itt...
Mirabilis
Hát persze! Megnyíltak a határok, lehet bandázni, étterembe menni, meg akárhová. Annak ellenére, hogy nincs védőoltás.
Minden ország a gazdaságát/turizmusát félti akár ember életek feláldozásával is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.