A legtekintélyesebb lapok és más médiumok bő terjedelmében ismertették a magyar sajtószabadságot ért újabb csapás körülményeit.

Az Index összeomlásának híre bejárta a világsajtót: a magyar sajtószabadság fekete napja képekben

A Népszava készítette az Index haláláról szóló nemzetközi lapszemlét, Bődey János megrázó fotóit a szerkesztősége, az Index tette közzé és engedélyezte a felhasználását más médiumoknak.

Az Index összeomlásának híre bejárta a világsajtót: a magyar sajtószabadság fekete napja képekben

New York Times: újabb csapás érte a független magyar sajtót, mivel távoznak az Index újságírói... Hogy egyre kevesebb a szabad szerkesztőség, az összefügg azzal, hogy Magyarország az autokrata irányítás felé halad... Orbán Viktor két éve kijelentette az Európai Parlamentben: soha nem némítana el olyanokat, akik nem értenek egyet vele 

Az Index összeomlásának híre bejárta a világsajtót: a magyar sajtószabadság fekete napja képekben

Washington Post: A hatalombarát orgánumok dúskálnak a pénzben, hála a hirdetéseknek. A függetlenek viszont a létükért küzdenek, mivel a gazdasági bizonytalanság visszavetette a reklámokat, és leállt az idegenforgalom, valamint a szórakoztatóipar. Ugyanakkor elemzők szerint az Index már jó ideje a hatalom célkeresztjében volt.

Az Index összeomlásának híre bejárta a világsajtót: a magyar sajtószabadság fekete napja képekben

Bloomberg: Orbán Viktor még közelebb került ahhoz, hogy jóformán teljes egészében ellenőrizze a magyar sajtót, miután összeomlott az Index... Orbán Európa legnagyobb propaganda gépezetét építette ki, hogy szakmányban juttassa célba üzeneteit, miután ki akarja irtani a liberális demokráciát és példátlan hatalomra kíván szert tenni.

Az Index összeomlásának híre bejárta a világsajtót: a magyar sajtószabadság fekete napja képekben

Guardian: A politikai beavatkozás miatt tömegesen hagyják ott az újságírók az Indexet. Orbán Viktor rendszere a sajtószabadság szempontjából a 2. legrosszabb helyezést érdemelte ki az unión belül a Riporterek Határok Nélkül listáján. Az eltelt évtizedben a miniszterelnök alatt összeszűkült a sajtópiac, miután egy sor szerkesztőség vagy bezárt, vagy hatalompárti figurák tulajdonába került.

BBC: Első pillantásra úgy látszik, hogy Orbán Viktor újabb győzelmet zsebelhet be, ám éppen ő teremtett egypártrendszert, noha azzal kezdte politikai pályáját, hogy szembeszállt az egypártrendszerrel. Foglyul ejtette az államot és ily módon azt kockáztatja, hogy nevetségessé válik. Ugyanakkor lehet, hogy bírálói kénytelen lesznek újragondolni az ellenállás formáját. Egyesek a pártok egyesülését szorgalmazzák, viszont mind többen követelik a Parlament és a 2022-es választások bojkottját, hogy ily módon fosszák meg a miniszterelnököt a demokratikus felhatalmazás maradékától.

Neue Zürcher Zeitung: Az Index azon kevés szereplő közé számított, amelyek úgy-ahogy még megtartották önállóságukat. Bár Orbán már nevezte álhírgyárnak. A különleges azonban az volt benne, hogy nem csupán balliberális oldalon becsülték. Mindazonáltal a hírpiacot a kormány által kézből etetett média uralja, a sorozatos politikai beavatkozások folytán.

Le Monde: Fekete nap ez a magyar sajtószabadság szemszögéből – állapítja meg az igen tekintélyes francia újság. Amióta Orbán visszatért a hatalomba, az ország 23 helyet esett vissza a sajtószabadság listáján.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Nessy: Szerinted honnan van ez a hulladék eleve.., de sajnos 20 fős blogoknál nagyobb feladatot nem bíznak rá így se. Nem is csodálom..:) Pedig nem lehet azt mondani, hogy bármelyik NER gyárban nagyok lennének az elvárások szakmai oldalról. Ez van, még a NER-ben sem lehet egy trógerből több, mint egy Bede vagy egy bértroll. Viszont seggnyalásra olcsó és csaholós munkaerőnek számítanak. Valamint kommunikáció oldalról hatékonyak a 60%-ban szakmunkással rendelkező fidesz bázis körében.. Ki más szóljon hozzájuk, mint aki érti is őket!:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@namihami: ...mivel te magad is az vagy. (a vége lemaradt a kommentmotor levágta).
verőce21
Egy magántulajdonban lévő médium főszerkesztőjét a tulajdonos leváltotta, vagy úgy döntött, hogy nem pénzeli tovább. Ugye az nem a kormány ügye?
Sokan itt azt hiszik, hogy az államnak kellene a saját ellenségét megmenteni...?
legott
Ki az a hülye, aki ezt próbálja megmagyarázni, szépíteni?
Pl. @verőce21: verőce20, és verőce22 sem aakrja, csak @verőce21:
SystemError
@Shikari: Listás csengettyűs tróger kis majom? Félelmetes!
DonnaOI80
Мost vеttem szеxi fеhérneműt.
Акaгоm látni? Látogаsson еl a wеbhеlуrе -> w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.