A magyar sofőr 23-ára akart hazaérni. Ha szerencséje van, kedden látja a családját.

Egy negatív teszt volt a karácsonyi ajándéka a kamionjában veszteglő magyar férfinak

Bán Adrián egy kamion meglehetősen szűkös fülkéjében esett csapdába szentestére. A szombathelyi sofőr azon több ezer szerencsétlenül járt sorstársának egyike, aki napokra az angliai Doverben ragadt, arra várva, hogy átkelhessen a csatornán – írja a Blikk.

A megváltást jelentő kikötőtől 50 kilométerre terelték le az útról, és egy egykori leszállópályából kialakított ideiglenes parkolóban kellett várakoznia közel ötezer társával együtt.

"Soha nem fordult velem elő, hogy nem a családommal töltöm a karácsonyt. Úgy terveztem, hogy 23-ára érek haza, de amikor betereltek a több ezer kamion közé 22-én, már sejtettem, hogy számomra idén csak álom marad az ünnep. Biztonsági őrök vették körbe az egykori leszállópályát, se ki, se be nem mehetett senki. A tisztálkodásra semmi lehetőség nem volt"

– mesélte Adrián, aki két napot töltött teljes bizonytalanságban, majd elindulhatott. Megkönnyebülni azonban semmi oka nem volt, a több tíz kilométerre lévő kikötő felé félóránként tíz métert tudott megtenni.

"Karácsony estéjén a katonaság végül adott egy gyorstesztet, ez volt ugyanis a feltétele annak, hogy átjussak a csatornán. Izgultam az eredmény miatt, mert az alapján dőlt el, kire milyen sors vár: indulhat haza, vagy két hét karantén. Szerencsére nekem negatív lett a tesztem. Mit mondjak, nem egy szokványos ajándék, de nagyon örültem neki, a szabadságot jelentette"

– mondta a kamionos a Blikknek.

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Frank Augstein

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.