A két gamer egy másfél dolláros fogadáson veszett össze, de a vitának valaki más tragédiája vetett véget.

Játékostársát akarta megbosszulni, végül egy ártatlan embert ölt meg

Fotó: Unsplash

Körülbelül másfél évtizede bukkant fel az Egyesült Államokban egy ostoba és gonosz trükk, amelynek során ártatlan emberekre haragosaik hamis telefonhívásokkal ráküldik a különleges rendőri alakulatokat – írja az Origo.

Azt állítják, hogy például az illetőnél fegyver van, túszul ejtette őket, lelőtt valakit, vagy gyilkosságra készül. Ha az operátor a telefonhívást komolynak ítéli meg, akkor a kommandósok kivonulnak, és persze ezt kicsit sem finoman teszik: berúgják az ajtót, rátörnek a bent tartózkodóra.

Megdöbbentő esetek

Szó szerint azért küldték már rá vadidegen, ártatlan emberekre a kommandót, mert összevesztek valami online fórumon, csúfolódtak rajtuk csevegőszobákban.

Mind közük talán a legemlékezetesebb eset mégis az volt, amikor egy megszállott Call of Duty játékos, Tyler Barris vitába keveredett egy társával egy másfél dollárt érő fogadás alkalmával.

A férfi annyira felbosszantotta magát, hogy a többi csapattársat kérdezgetve megszerezte vitapartnere címét, és bejelentést tett a rendőrségen, hogy az terrorcselekményre készül. A kommandósok kivonultak a witchitai címre, azonban az totális tévedésnek bizonyult. Egy olyan ember lakásánál jelentek meg, akinek köze nem volt a játékokhoz, és Tyler Barrishoz sem. Ő volt Andrew Finch, akire rátörték az ajtót, viselkedését nem együttműködőnek és veszélyesnek ítélték meg, és lelőtték. Andrew Finch a kórházban később belehalt sérüléseibe. Egy teljesen ártatlan ember, aki egy ostoba videójátékos vita miatt vesztette életét. Sőt, nem csak ő, hiszen Andrew Finch unokahúga, Adelina, aki születése óta élt a férfivel, is átélte a rendőrségi ostromot, valamit szemtanúja volt nagybátyja lelövésének, 2019-ben öngyilkos lett. Andrew Finch édesanyja, Lisa Finch szerint a fiatal lány nem tudta feldolgozni a történteket, és végül a halálba menekült a félelmei elől. Tyler Barris egyébként húsz év börtönt kapott az álbejelentés miatt.

Metropol

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Köszönjük a friss, hároméves hírt..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok