Szigorítani fogja Franciaország az incesztusra vonatkozó törvényeit, jelentette be Emmanuel Macron elnök szombati tweet-sorozatában írja a Telex.

Az egész országban felháborodást váltott ki egy könyv, amely egy híres francia politikai elemzőt, Olivier Duhamelt a mostohafiával szembeni, két éven át tartó erőszakkal és szexuális visszaélésekkel vádol.

Macron Twitter-oldalán egyértelművé tette, hogy a konkrét eset kivizsgálásán túl Franciaországnak ki kell igazítania törvényeit, hogy azok jobban megvédjék a gyermekeket a szexuális erőszaktól, és felkérte az igazságügyi minisztert, hogy kezdjen társadalmi és szakmai konzultációt, amelynek célja a jogalkotási javaslatok gyors megfogalmazása.

Az erőszaktevők után fogunk menni

– írta a francia elnök.

Macron ugyanakkor emlékeztetett, Franciaország már 30 évre növelte az incesztus elévülési idejét, és szigorúbbá tette a gyermekekkel dolgozók ellenőrzését. Szerinte azonban még ennél is sokkal többre van szükség. A gyermekeknek szóló jelenlegi rutinszerű orvosi vizsgálatok részeként Franciaország bevezeti a szexuális, illetve szexuálpszichológiai ellenőrzéseket az általános és középiskolákban annak érdekében, hogy a gyermekek lehetőséget kapjanak a kérdésről való konzultációra a megfelelő szakemberekkel. Azt is bejelentette, hogy jobb lesz a pszichológiai segítség az incesztus áldozatai számára, és a társadalombiztosítás megtéríti azt.

Duhamel a hónap elején lemondott posztjáról a Sciences Po, Franciaország egyik legfontosabb egyetemén, a könyv megjelenését követően. Érdemben ugyanakkor sem Duhamel, sem ügyvédje nem kommentálta az 1980-as évekbeli vádakat.

Frederique Vidal felsőoktatási miniszter vizsgálatot rendelt el a Sciences Po-nál az ügy tisztázása, és a felelősök felkutatása érdekében.

Forrás:Telex
Kép:MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Ha apa és fia csinálta az nem vérfertőzés, hanem homoszexuális fajtalankodás. A vérfertőzés, ha saját első szintű családtag megtermékenyít! Ha csak aktus van termékenyítés nélkül, az mindig "csak" fajtalankodás. Csakis ha teherbe esik egy nő ilyen aktustól, az a vérfertőzés... tehát akár édestestvérek, akár apa és lánya, akár anya és fia közt történik meg a fogantatás, az a vérfertőzés bűntette... a baba az esetek többségében egyébként nem lesz életképes... Tehát a vérfertőzés oké persze hogy szigorúan tiltandó és büntetendő (már ha beszámítható aki elkövette, de akkor is kényszergyógykezelés jár).
Azonban a fajtalankodás egyébként viszont magányügy. Ha mindkét fél beszámítható, felnőtt, egészséges és beleegyezik. Van ilyen, hogy testvérek egymásba szeretnek, tudjuk jól, vagy szülő és gyereke. Ezzel szembe kell nézni! Hogy néha van ilyen beteges érzelem. Mivel a szeretettől egy vékony hártya (sokszor szó szerint szűzhártya) választja el ugyebár a szerelmet. Tehát ha családon belül szerelem (ami amúgy még gyakoribb) és vele nemi gerjedelem is lép fel, és a kölcsönös beleegyezés megvan vérfertőzés ill annak szándéka nélkül, mindkettő örömére, gyönyörére és boldogságát okozva SZIGORÚAN TITOKBAN TARTVA. Akkor bár elítélendő nyilván morálisan természetesen (hiszen természetellenes) és és ortodox konzervatív elvek szerint bűn akkor is (de hát szerintük a házasságon kívüli szex is bűn); de nem hiszem hogy etikailag világi morál és jog szerint bűncselekmény történik. Ha kiderül, úgyis bőven elég büntetés lesz nekik a szégyen egy életre. Általános morál szerint persze beteges torz és undorító dolog, a jellemző emberi értékrend szerint mindenképp megbélyegzendő, ha kiderül, de büntetőjogi felelősségrevonás nem indokolt, fejlett társadalomban... ha nincs vérfertőzés, akkor senki nem ártott senkinek, káresemény nem történt (max mentális sérülés, de az előtte is megvolt, hiszen a szándék a tettre abból motiválódott ugyebár), nem bánják és boldogok, akkor békén kell hagyni őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Technika - 2021. February 24., 20:18
Új projektbe száll be a NASA
Nagyvilág - 2021. February 24., 19:45
Trump harmadszor is elnökjelölt lesz