Hollandiai fiatalok egy csoportja felgyújtotta a közép-hollandiai Urk kisváros, Urk szabadtéri koronavírus-tesztközpontját, tiltakozásul a szombaton bevezetett kijárási tilalom ellen – írta vasárnap a Dutchnews holland hírportál.

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot

Fotó: Dutchnews / Pronews – ANP

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalok a város kikötőjében gyűltek össze szombat este 9-kor – fél órával a kijárási tilalom kezdete után – kövekkel és petárdákkal dobálták a rendőröket, így végül a rohamosztagot vetettek be ellenük a hatóságok. Két embert őrizetbe vettek, és büntetéseket róttak ki a résztvevőkre.

Hollandiában a kijárási tilalom első estéjét számos tiltakozás, szabálysértés és garázdaság történt országszerte, a rendőrség beszámolói szerint 25 embert állítottak elő és mintegy 3600 bírságot szabtak ki szabályszegésért. A dél-hollandiai Stein városában is összetűzésbe torkollott egy százfős illegális rendezvény feloszlatása.

A holland kormány hosszas megfontolás után döntött arról a múlt héten, hogy bevezeti a kijárási tilalmat este fél 9 és reggel fél 5 között, hogy elkerüljék a vírusmutációk terjedését.

Az országban továbbra is magas, közel ötezer körül van az új fertőzések napi átlaga. Vasárnapi adatok szerint naponta mintegy 80-an haltak bele a fertőzésbe az elmúlt héten, és 2343 fertőzöttet kezelnek kórházakban.

MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Orosz fiatalok miért nem merik ezt csinálni Moszkvában?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a művelt nyugat alja...bezzeg a boldog gyarmati időkben...simán közéjük lövettek, ha lázadt a rabszolga..de itt? Mit szólna a királynő?
Brüsszel kussol...
TASzSz
@Gazella: Hollandiában? Koronavírus-központnál?!
ómió
És még mindig nem "vívták ki" az anarchiát?
Gazella
@TASzSz: Igen Hollandusok is tüntetnek a kijárási tilalom miatt.
TASzSz
@Gazella: A cikk csak erről szól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.