Miközben már Dubajban is bejelentették, hogy a szállítások késlekedése miatt lassul az oltás a Pfizer/BioNTech vakcinával, a pakisztáni kormány engedélyezte sürgősségi felhasználásra a Szputnyik V orosz védőoltást,

Újabb országban olthatnak az orosz vakcinával

Fotó: Unsplash

A Dawn című angol nyelvű pakisztáni napilap azt írta, hogy a Szputnyik V már a harmadik koronavírus elleni védőoltás, amelyet engedélyeztek az országban.

Kedden a pakisztáni egészségügyi minisztérium közölte, hogy sürgősségi felhasználásra engedélyezte a Sinopharm kínai gyógyszergyár vakcináját. A hatóságok engedélyt adtak továbbá az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcinára is.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint Pakisztánban a járvány kezdete óta 532 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 11 295-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó Dubaj a hét végén jelentette be, hogy lassítják a Pfizer amerikai gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech vakcinájával történtő oltást a cég szállításainak késlekedése miatt. Dubaj december közepén kezdte meg az oltási kampányt, miután engedélyezték a Sinopharm és Pfizer/BioBTech vakcináját. A Pfizernek a késlekedő szállításokkal kapcsolatos múlt heti bejelentése aggodalmat váltott ki számos európai országban is.

Dubaj, amelynek a gazdasága nagyban függ az idegenforgalomtól, az elmúlt hónapokban jelentősen enyhített a járvány miatti korlátozásokon.

A fertőzöttek számának emelkedése miatt azonban a hatóságok csütörtökön bejelentették, hogy korlátoznak egyes szórakoztató tevékenységeket és elhalasztják a nem életmentő műtéteteket, hogy fogadni tudják a sürgős koronavírusos eseteket.

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb emírségéről nincsenek külön járványadatok, de az államszövetségben az év eleje óta megduplázódott a fertőzöttek száma, naponta mindegy 3500 új fertőzöttet jelentenek.

A koronavírus-világjárvány kezdete óta az Egyesült Arab Emírségekben 247 igazolt fertőzöttet regisztráltak, a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegségbe 783 ember halt bele.

Portfólió

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Szép kis sor! Oroszország, Magyarország, Pakisztán. Hát nem ezekre a helyekre szokták mondani, hogy “a világ boldogabbik fele”. Nem véletlenül.
Borsó
Szép kis sor! Oroszország, Magyarország, Pakisztán. Hát nem ezekre a helyekre szokták mondani, hogy “a világ boldogabbik fele”. Nem véletlenül.
Gazella
Én tőlem nyugodtan hullhatnak az arabok. Ha mégis túlélik akkor már idehaza is beadhatják.
Peller Anikó
Pakisztánban. Érted, Pakisztánban.

Akkor nyomás, kűdjük befele a véneknek. Még az is lehet, hogy életben maradnak. Néhányan.
Rockxy
"Újabb országban..." ?
és a régebbi országban nem?
ómió
Eszerint ott nincs "efftársi ellenállás"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.