Legalább hat ember, köztük három gyermek halt meg egy pokolgépes merényletben szombaton a Szíria északi részén található Afrínban – számolt be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Az autóbombás támadásban további 29-en megsebesültek, közülük többen súlyosan, így félő, hogy a halottak száma tovább emelkedhet – tette hozzá a szervezet.

Embertelenek: gyerekeket robbantottak fel szíriai terroristák

Egy névtelenül nyilatkozó forrás szerint az elkövetők egy ipari negyedben robbantottak, ahol üzemanyagot tároltak. Több benzintartály és autó is kigyulladt.

A török védelmi minisztérium a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciát vádolta a támadás elkövetésével. Ankara terrorszervezetnek tartja az YPG-t, amely az Egyesült Államok egyik legfőbb szövetségese az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni küzdelemben.

Az Aleppó tartományban található Afrínt és környékét 2018 márciusában foglalta el a török haderő a kurdoktól. A térségben rendszeresek a merényletek, amelyeket Ankara a kurdok számlájára ír.

Január elején két pokolgépes merényletre került sor a török erők felügyelete alatt álló területeken, Szíria északkeleti részén.

A 2011-ben kezdődött szíriai polgárháborúban eddig csaknem négyszázezren vesztették életüket és több millióan váltak földönfutóvá.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Még mielőtt "Merkel mamival" szelfiznének?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.