A koronavírus a világon nagyon sok mindenre hatással van, így nem meglepő, hogy a meddőségi klinikáknál is nagy a baj, hiszen a járvány miatt sokkal kevesebb a spermadonor is, mint korábban. A Daily Mail cikkére hivatkozva a Bors.

A kétségbeesettek már Facebookon is próbálnak donort találni, amiért persze fizetnek.

Állítólag egy donor akár 200 fontot (82 ezer forintot) is el mer kérni örökítőanyagért, amit azok, akik a jelenlegi helyzetben nem tudnak belevágni egy lombikbébi projektbe, boldogan ki is fizetnek. Sőt, akadnak olyan párok is, melyek hölgytagjai természetesen úton, azaz szex fejében várják az önkéntes spermadonorokat.

Ha lehet ilyen furcsán fogalmazni, a koronavírus-világjárvány miatt világszerte spermahiány van a klinikákon, és emiatt a feketepiaci üzelmek egyre nagyobb teret nyernek. Itt pedig egyáltalán nem biztonságos az üzletelés, hiszen jó eséllyel szerezhet be egy hölgy a sperma mellé különböző szexuális úton terjedő betegségeket, vagy akár az is előfordulhat, hogy az így születendő gyermeknek valamilyen genetikai rendellenessége lesz

Természetesen a legális „ipar” is próbál valahogy reagálni a járványra, így azokat a donorokat többször is behívják, akiket megbízhatónak találtak.

Egy 36 éves, hatgyerekes angol apát például múlt évben 40 alkalommal értesítettek arról, hogy igényt tartanának szolgáltatásaira. És ő a neten bizniszelőkkel szemben egy petákot sem kapott spermájáért.

De vannak olyan donorok is, akik a klinikák ideiglenes leállása, illetve a korlátozások miatt inkább az interneten próbálnak pénzt keresni termékenységükkel.

Hír:Bors
Kép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.