Az elkövetőt elfogták, a támadásban egy rendőr is életét vesztette.

Az MTI-re hivatkozva arról számolt be a 24.hu, hogy a Colorado állambeli Denvertől 45 kilométerre lévő Boulderben egy áruházban egy férfi 10 embert lőtt agyon hétfőn. 

A város rendőrparancsnoka, Maris Harold arról számolt be egy esti sajtótájékoztatón, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették, aki megsérült, ezért kezelésre szorul. A gyanúsított nevét nem hozták nyilvánosságra, és az elkövető indítékát és a támadás részleteit sem árulták el. 

Tíz embert ölt meg egy ámokfutó Denver közelében

Fotó: Twitter/Boulder Police Dept.

A CNN hírtelevízió rendőrségi forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a támadó egy AR-15 típusú gépkarabéllyal lőtt a támadás során.

A boulderi rendőrség hétfő délután tette közzé a Twitter-oldalán, hogy fegyveres támadás zajlik a helyi King Soopers szupermarketben, a hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Jelenleg még folyik a helyszínelés és a tanúk meghallgatása az ügyben, amelyet Michael Dougherty megyei ügyész tragédiának és rémálomnak nevezett.

A cikk szerint idén ez volt a hetedik tömeggyilkosság az Amerikai Egyesült Államokban azon adatbázis szerint, amely a legalább négy halálos áldozatot követelő lőfegyveres támadásokról vezet az AP hírügynökség, az USA Today című lap és a NorthEastern University. Az előző tömeggyilkosság március 16-án történt South-Georgia államban, ahol egy támadó több masszázsszalonban gyilkolt meg nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nőt.

Tavaly vélelmezhetően a koronavírus miatt átmeneti nyugalom volt tapasztalható a fegyveres támadások intenzitásában, számuk az elmúlt több mint egy évtized legalacsonyabb szintjére esett vissza.

Forrás: 24.hu via MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Elmebetegek mindenhol elnek. Nalunk a kinai covidos faszi tombolt, "szerencsere" csak 1 emberrel tudott vegezni.
Az ilyen kreteneket el kene altatni orokre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.