Edinburgh hercege és II. Erzsébet királynő férje 99 éves volt. 

99 éves korában meghalt Fülöp herceg, Edinburgh hercege, II. Erzsébet brit királynő férje. A hírt a Buckingham-palota jelentette be. Júniusban ünnepelte volna 100. születésnapját.

Meghalt Fülöp herceg

Fotó: royal.uk

A Királyi Palota jelentette be péntek kora délután, hogy Fülöp herceg meghalt. Erzsébet királynővel négy gyerekük, nyolc unokájuk és tíz dédunokájuk volt. A közlemény szerint Fülöp herceg péntek reggel hunyt el a Windsori kastélyban.

Fülöp herceget néhány hete kórházba került, március elején műtötték. A kórházat március közepén hagyhatta el.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Forrás: 24.hu, 444

Címlapkép: MTI/APpool/Yui Mok

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Nyírfa: En is nagyon sajnalom Ot, mert nagyon jo ember volt! Erzsebet nem fog nagyon osszetorni az atlagosnal jobban, mert az az igazsag, hogy kb 15-18 eve mar elegge problemas Alzheimerben szenvedett. Egy biztos: Erzsebet - bar o a kiralyno, de mindig Philipet tekintette a csalad fejenek, az o legfobb erejenek. Epp most nezegetem a BBC megemlekezeset - nagyon szepen beszlenk rola - meg is erdemli - Erzsebet mindig hangoztatta csaladi, barati korben, hogy Philip tamogatasa, es ereje nelkul nem tudta volna vegigcsinalni ezt a hosszu ideje tarto uralkodast. Naluk mar kesz forgatokonyve van mindkettejuk temetesenek, a legaprobb reszletekig kidolgozva - ok nemcsak a sajat csaladjuk, hanem 50 masik orszag uralkodojakent par milliard emberert is felelosek voltak, es Erzsebet mar kicsi gyerekkent is tudta, hogy uralkodni fog az apja halala utan. 73 evig eltek hazassagban, - nagyon sajnalom mindkettejuket. De sokkal nagyobb baj lesz, ha Erzsebet meghal. Na, akkor valik az egesz vilag egy kifujt tojashoz hasonlo torekeny valamive. Karoly egyaltalan nem annyira nepszeru, mint azt eleve elterveztek, a Kamilla miatt meg kifejezetten nem csipik. Ha egy kicsit nem lett volna onzo, akkor mar regen rabeszelte volna a kiralynot, hogy adja egyenesen a Vilmosnak a koronat. Most megis mi a szarhoz fog kezdeni az "ifju" (73 eves) tronorokos ilyen korban, amikor mar mindenki inkabb a visszavonulasra gondol, meg az uralkodohazakban is. Karoly rengeteget dolgozott, az anyja ratette a legtobb tennivalot. Hat mindenesetre nagyon sajnalom Philip-et, es a csaladjat is - R.I.P. A vilag legnagyobb markaja toredezoben van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Katalina62
@verőce21: ritka alkalom, hogy egyetértünk!
rokker33
@karma1: Atyaég!A 2 világháború idején sem tettek semmit és nézz már utána, hogy ezek az elmebeteg ingyenélők miatt hány ember halt meg??Meg nem csak a briteknél uralkodnak, hanem több kontinensen belül és átkozzák a napot, mikor ezek odamentek.Ja és a 2 VH óta milyen nagyobb balhé volt európában amit ők akadályoztak meg mesélj már?A Berlini falnál miért nem segítettek?56 ban hol voltak mikor msgyarok százait ölték meg az oroszok??Le sem szarnak semmit csak a vagyon és az örökösök növekedjenek!!A skótok is menekülni akarnak, de kényszerítve vannak hogy kilépjenekaz euból!. Saját akaratuk nem lehet akkor??Mocskos férgek...
rokker33
@verőce21: Nah azt a hitet amit adnak azt húzzák a faszukra a britek kb annyit érnek vele...Többet loptak ezek az uralkodásuk alatt,mint amennyit visszaadtak a népnek!Meg a 21.században miért kell még királyság meg diktatúra. Miért nem lehet ezt betiltani? Semmi haszna nincs csak rengeteg pénzbe kerül !
rokker33
@pécsi: csak az igazságot írtam le! Kíváncsi vagyok ha Orbán meghal te mit fogsz kommentelni. Kitalálom! Örülni fogsz te hitvány áruló!
karma1
@rokker33: Bakker, olyan sotet vagy, hogy az valami fantasztikus! Nem erdemes veled egy szot sem valtani. De arrol azert tudjal, hogy a Brit Birodalom nem Europa rendore - nem neki kellett megoldani a nemet-nemet kerdest, sem a baszk , katalan -spanyol kerdest, es nem Britanniaban volt rakosi matyas orszaga sem. Ilyen alapon nekimehetett volna Kinanak, Indianak, meg a diktatorikus afrikai allamoknak is, hogy megvedje az embereket! Semmi kozuk hozza! Mint ahogy most sincs kozuk a magyar belso helyzethez - ami toluk telt, azt 56-ban is es most is megteszik: akkor is azonnal befogadtak az emigralt magyarokat, meg most is azt teszik. Nem veletlenul London a masodik legnepesebb magyar varos Budapest utan. Ammi egyebkent sirnivalo.
(Ugye, ha meg idejonnenek "felszabaditani" , akkor te hozongenel a leghangosabban, hogy itt vannak a gyarmatositok! Ilyen palik nottek ki a foldbol tizezerszamra 56 utan is). Ne valaszolj, mert baromsagokra nem vagyok kivancsi!
rokker33
@karma1: Hát erre a baromságra amit írtál nem is lehet értelmesen válaszolni :) Te említetted hogy Európa mennyit köszönhet a brit uralkodónak, ahhoz képest egyet sem tudtál példaként felhozni. Akkor ki a hülye? Hát nem én :) És inkább te maradj csendben,ha hülye vagy a témához!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.