Válaszlépés arra, hogy a csehek 18 orosz diplomatát utasítottak ki, miután azt gyanítják, hogy orosz hírszerzőknek lehet köze egy lőszerraktár 2014-es felrobbanásához.

A 444 az MTI nyomán arról számolt be, hogy Oroszország 20 cseh személyt (16 diplomatát és négy más követségi munkatársat) utasított ki a területéről, válaszul arra, hogy a napokban a csehek 18 orosz diplomatát utasítottak ki

Oroszország 20 cseh állampolgárt küld haza

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A távozásra felszólított cseh állampolgárok 24 órát kaptak, hogy elhagyják Oroszországot, Csehország moszkvai képviseletén így ideiglenesen öt diplomata fog maradni.

Moszkva a cseh nagykövetnek határozott tiltakozását fejezte ki a lépés megtétele előtt. 

A cseh kiutasításnak a cikk szerint az lehetett az oka, hogy erős a gyanúja a cseheknek, miszerint az orsoz titkosszolgálatnak is köze volt a vrbeticei lőszerraktár 2014-es robbanásához.

Az orosz fél szerint a csehek nem bizonyítottak semmit és kitalált ürüggyel hoztak ilyen döntést, ami szerintük példátlan, és ellenséges lépés volt. 

Forrás: mti.hu, 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Lesz itt olyan háború hogy beszarunk!
jesz
nem lesz itt semmi...egy kicsit mindenki játszadozik a szunyókáló oroszlán farkán a hatalmas bojttal, de csak óvatosan, nehogy felébredjen...
...ez az egész csak szakítópróba...már Bulgáriát is belekeverte valamelyik unatkozó hírgyáros...persze semmi tény, csak dögunalom..a kattintás is fizet..

Nem az oroszokon kell köszörülni a híreket, hanem a kisebb-nagyobb zajjal-kárral Európát(is) elözönlő migráncshad agresszivitásán...ha háborút nem is, de konfliktust fognak okozni...méghozzá nem is kicsit.

Szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.