Egy hete még úgy volt, hogy Magyarország közel 5800 milliárd forintot igényel az uniós helyreállítási alapból, aztán Orbán Viktor elment Brüsszelbe és ezt a pénzt lealkudta 2500 milliárdra. A terveket három nap múlva kell beadni, miután az előzőt a miniszterelnök kidobta a kukába – persze az is lehet, hogy valójában eddig sem számoltak a hitellel. A lealkudás fő oka az lehet: a kormány nem tud, és ezért nem is akar megfelelni a bizottsági elvárásoknak, ezért inkább lemond a pénzről.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez bizony egyértelműen déjà vu,

de akadnak gondok a számokkal is

A hvg.hu „EUrologus: Az ablakon bedobott pénz: miért nem kell az uniós források több mint fele a kormánynak?” címmel próbálja megfejteni ártunk és qurmányunk logikáját. Az elemzés nagy hiányossága, hogy – bár akár azt is mondhatnók kerülgeti, de - nem mondja ki az 2010-es IMF & EU hitelek legfontosabb tanúságát, ami Orbánék egyik első egyértelmű utalása volt arra, hogy nem tűri a korlátokat. Az utolsó fillérünkig biztosítja magának a szabadrablás lehetőségét.
Egy másik dolog, mondhatnok pikantéria:
A Magyarországnak jutó közel 5800 milliárd forintot az uniós helyreállítási alapból, Orbán Viktor Brüsszelben lealkudta 2500 milliárdra!
Na ez magában sem semmi, de a dolog úgy áll, hogy „Az uniós RRF (Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz) keretében Magyarország számára 3382 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás és 2511 milliárd forintnyi hitelkeret áll rendelkezésre”!
Igen az ajándék (vissza nem térítendő támogatás) pénz majd harmadát nem kérjük!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Megint elő kell vennem a klasszikus példa-beszédet, ami igazából egy anekdota

HVG: „Se kiköpni, se lenyelni nem tudja az EU a magyar jogállamiság-teljesítményt”

A Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója, Martin József Péter elmélkedett erről az Európai Ügyészségről szóló workshop bevezető beszédében.
Pontosabban a gondolat úgy szól, hogy: „Az Európai Unió régóta küzd azzal, hogy miként viszonyuljon a közösségen belüli autokráciák jogállamiság-teljesítményéhez, és még mindig úgy tűnik: nem találta meg a megfelelő megoldást. Néha úgy tűnik, a döntéshozók se kiköpni, se lenyelni nem tudják ezt a problémát”!
Nos a dolog úgy áll, hogy a klasszikus anekdota az angolszász vidéken majdnem annyira ismert, mint az Orbán által félre-értett/magyarázott forgóajtós mondás.

Az anekdota: hazánk egy neves, Britaniában sokra vivő fia idős édesapját látta vendégül. Dolga lévén a klubjában hagyta. Az idős parasztbácsi beszállt egy a 21-het hasonló szerencsejátékba. A 21 –ezés szövegét használva:
mikor az első parti volt mondta, hogy 18,
mire egy másik 19.
Az öreg: mutasd!
mire az: no de kérlek, Úriemberek között???
Mikor a fiú megjön egy hatalmas halom pénzzel találja az apját
Ilyen ügyes játékos Kend? –kérdi,
mire az öreg: na hallod úriemberek között!!! =))

Szóval azt akarom mondani, hogy klubnak már felfogni, hogy az öreg csal is sok időbe tellett, de eljutni odáig, hogy szabályozzák: meg kell mutatni, az végképp gond lett! =))
kissé felnőttem
tán mert fokozott elköltési előirás is jár hozzá ? finoman NEM lenyúlható és az úr ezzel kegyeskedik kimutatni mennyire puritán. pedig álca

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.