Az unió polgárainak elsöprő többsége szerint több közpénzt kell fordítani a tiszta energiára.

Tízből nyolc magyar úgy gondolja, hogy az éghajlatváltozás nagyon súlyos probléma

Fotó: Pixabay

Az Eurobarometer legújabb felméréséből az derült ki, hogy 10-ből több mint kilencen (93 százalék) súlyos, és csaknem nyolcan (78 százalék) nagyon súlyos problémának tartják az éghajlatváltozást. Természetesen Magyarországról is voltak válaszadók, kiderült, nálunk 81 százalék gondolja úgy, hogy az éghajlatváltozás nagyon súlyos probléma.

A közvélemény-kutatásnak azon kérdésére, hogy mi a bolygónk jövőjét érintő legsúlyosabb probléma, a felmérésben részt vevők több mint negyede (29 százalék) válaszként vagy a klímaváltozást (18 százalék), a természet állapotának romlását (7 százalék) vagy a szennyezés okozta egészségügyi problémákat (4 százalék) jelölte meg.

Ami a szakpolitikai válaszlépéseket illeti, tíz európai közül kilenc egyetért azzal, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását a lehető legalacsonyabb szintre kell csökkenteni, miközben ellensúlyozni kell a fennmaradó kibocsátásokat annak érdekében, hogy az EU 2050-ra valóban klímasemlegessé váljon.

Tíz megkérdezett európai közül több mint nyolc (81 százalék) egyetért azzal, hogy több közpénzt kell áldozni a tiszta energiára, még akkor is, ha ez a fosszilis tüzelőanyagokra nyújtott támogatás csökkenését vonja maga után. Az európaiak háromnegyede (75 százalék) véli úgy, hogy a gazdasági helyreállítást célzó beruházásoknak elsősorban az új zöld gazdaságra kell összpontosítaniuk – olvasható a közvélemény-kutatásban.

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
azt gondol az a nyolc amit akar ha orbán a 9. és 10.
Csizmás Kond
Nem több közpénz kell hanem fele túltermelőt le kell állítani akiknek a portékájuk jónagy része felhasználatlanul eldobódik...pl élelmiszernagyvállalatok, autógyárak stb.
csak úgy....
@Csizmás Kond: nálatok romániában kidobják a kaját és a vadi új daciát?
cicka,üzenj kínának mert ott produkálják a világon a leg több fölösleges ,eldobni való sza..t!
ómió
Pláne, ha Greta az "influenszere"...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.