Öt lövés érte a férfit szerda este, az egyik a fején.

A 444 a Guardian nyomán arról számolt be, hogy június 6-án este Amszterdamban öt lövést adtak le Peter R. de Vries ismert holland bűnügyi újságíróra. A helyi sajtó értesülései szerint az egyik lövés a férfi fejét érte, aki leginkább az alvilág ügyeivel foglalkozott. 

Több lövést adtak le egy ismert holland bűnügyi újságíróra Amszterdamban, jelenleg az életéért küzdenek

Rendőrök az amszterdami Lange Leidsedwarsstraaton elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. július 6-án. A támadás célpontja Peter R. de Vries neves Holland újságíró volt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség három embert őrizetbe vett.

Fotó, címlapkép: MTI/EPA/ANP/Evert Elzinga

A cikk szerint a 64 éves újságírót Amszterdam belvárosában érte a támadás, miközben egy tévéstúdioóból távozott. A rendőrség három gyanúsítottat már őrizetbe vett, köztük állítólag azt is, aki a lövéseket leadta. A hatósgok egyelőre további részleteteket nem közöltek a nyilvánossággal.

Több lövést adtak le egy ismert holland bűnügyi újságíróra Amszterdamban, jelenleg az életéért küzdenek

Peter R. de Vries 2017-ben egy műsorban

Fotó: wikipedia CC BY 3.0/DWDD

Femke Halsema amszterdami polgármester az esetet követő sakjtótájékoztatón azt mondta, hogy az újságíró súlyosan megsérült és az életéért küzd. A polgármester szerint de Vries egy "nemzeti kincs", egy "ritka, bátor újságíró, aki fáradhatatlanul kereste az igazságot".

A cikk szerint de Vries az ország egyik vezető bűnügyi újságírójának számít, tanácsadói minőségben rendszeresen vesz részt bűnügyi eljárásokban, és szakértőként és kommentátorként külnböző tévéműsorokban. A zsurnalisztának jó kapcsolatai vannak mind az igazságszolgálattás, mind pedig az alvilág felé, ám ennek ellenére utóbbi oldalról többször kapott már fenyegető leveleket a hírek szerint.

A 444 cikke szerint de Vries jelenleg egy nagyszabású, a szervezett bűnözéssel összefüggésben álló büntetőeljárásban vesz részt a koronatanú tanácsadójaként. A koronatanú korábbi védőjét 2019 szeptemberében lőtték agyon az utcán, szintén Amszterdamban.

Forrás: 444.hu, theguardian.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Legmélyebb tiszteletem azoknak az újságíróknak akik akik az életüket is kockáztatják az emberekért. Megtehették volna, hogy csak arról írnak melyik celeb villantott éppen mellet. Nem a könnyebbik utat választották.
verőce21
Mindenből felépülnek ezek varangyok!
Egy békát sem lehet elpusztítani, akárhogy ütöd, vered, ha a lábát eltöröd is, két nap alatt gyógyul...
Csizmás Kond
" A polgármester szerint de Vries egy "nemzeti kincs", egy "ritka, bátor újságíró, aki fáradhatatlanul kereste az igazságot".
Hát ez a baj gyerekek. Amikor baj éri akkor drága kincs de tudták azelőtt is hogy mit csinál és nem védték meg.
Ez a nyugati demokráciában meghonosult mindenbebelefolyó civildolgok sosem vezetnek eredményre. Bele lehet folyni de nem nyilvánosan mert annak ez lesz a következménye. Tudta hogy darászfészekben matat, tudta hogy olyanokat kerget akik nem tisztelnek semmit, tudta hogy előbb utóbb baja eshet mert akit védett az elődjét is megölték, és mégis csak egy újságítói igazolvánnyal a kezében szembeszállt mindennel...szerintem ezt csinálhatta volna másképpen...javulást kivánok neki és tanuljon az esetből.
lusta
A feltételezett elkövetők egyike migráncs. Belső migráncs. Lengyel.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Igazad van! A magányos hősök kora lejárt, lopni csak szövetségben érdemes...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.