Benito Mussolini egykori olasz miniszterelnök öccsének nevére keresztelné vissza a Rómától délre fekvő Latina egyik parkját Claudio Durigon, a Liga jobboldali párt egyik képviselője.

Feszültséget kelt az olasz közéletben, hogy Mussolini öccsének nevére keresztelnének át egy parkot

Antifasiszta tiltakozók Milánóban, 2008-ban (illusztráció)

Fotó: DAMIEN MEYER / AFP

A képviselő, aki a gazdasági minisztérium államtitkár-helyettese is, egy latinai politikai gyűlésen terjesztette elő javaslatát: a város egyik parkja viselje ismét a szocialistából fasisztává vált volt olasz miniszterelnök, Benito Mussolini öccsének nevét. A helyi lakosság kirándulásainak, sportrendezvényeinek, családi programjainak parkja korábban már viselte Arnaldo Mussolini nevét, de 1992-ben a város vezetése átkeresztelte Giovanni Falcone és Paulo Borsellino nevére. A szicíliai maffia elleni küzdelemben jelentős szerepet játszott két vizsgálóbírót a szervezett alvilág gyilkolta meg.

Az 1885-ben született Arnaldo Mussolini az 1914-ben alapított és a rendszer politikai támogatójának tekintett Popolo d'Italia című lap egyik vezetője volt. Jóval a második világháború előtt, 1931-ben halt meg.

"Ez Latina történelméhez tartozik, és valaki ezt a történelmet akarta eltörölni, amikor korábban átkeresztelte a parkot"

- fogalmazott Claudio Durigon.

A politikus javaslatát a Mario Draghi vezette kormánykoalíció több vezető politikusa is visszautasította, Durigon lemondását követelve. Az 5 Csillag Mozgalom (M5S), amely néhány napja a volt kormányfő, Giuseppe Conte személyében új vezetőt választott magának, még a kormány elleni bizalmatlansági indítvány benyújtását is felvetette arra az esetre, ha Durigon nem mondana le.

Forrás: MTI 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: garibaldi tibi? :) neked a molylepke a szádon vagy a füleden keresztül telepedett be a buta fejedbe?
Clavigo
@Shikari: Esetleg a muterod neve,,Elena ,,is szóba jöhetne még...
balos
@Clavigo: Otthon a feleségét becézi így!
ómió
Mert, ugye, ha még Sztálin Park lenne...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.