Válaszcsapásra is kész. 

Ukrajna teljes értékű baráti viszonyra törekszik Magyarországgal, de készen áll a diplomáciai válaszcsapásra, amennyiben Magyarország nem tiszteli az ukrán érdekeket – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter – írja a 444.hu

A külügyi tárca vezetője elmondta: Ukrajna a Magyarországgal fenntartott barátság és együttműködés híve, de a kétoldalú kapcsolatokban számolni kell mindkét ország nemzeti érdekeivel. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint Dmitro Kuleba csütörtöki sajtótájékoztatóján az ukrán-magyar kapcsolatokról szólva – bibliai hasonlattal élve – úgy fogalmazott, hogy „nem szabad összetéveszteni a bűnöst az igazzal. A gáz – bűnös, a nemzeti kisebbségek védelme, az ukrán közösség jogainak biztosítása Magyarországon, a magyaré Ukrajnában – igaz ügy. Ezért meghatározatlan időre elnapoltuk a kétoldalú gazdasági bizottság ülését”.

Ukrajna bekeményít, ha úgy kívánja a helyzet

Fotó: Facebook

Ukrajna az új magyar-orosz gázszerződést vette zokon, és közölték, a külügyminisztérium kezdeményezi az Ukrán-Magyar Kormányközi Gazdasági Vegyes Bizottság soron következő ülésének elnapolását, és az Európai Bizottsághoz fordul. Erre Szijjártó Péter azzal reagált, hogy bekérette az ukrán nagykövetet.

Kuleba a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az ukrán diplomaták készek előrelépni az oktatás, a kisebbségek jogvédelmének terén, ezekben a kérdésekben – szavai szerint – komoly eredményeket értek el.

A NATO-Ukrajna miniszteri szintű bizottsági ülések Magyarország általi blokkolásáról szólva Kuleba kijelentette: „Orbán semmi újat nem mondott. Magyarország következetesen hangoztatta, hogy a NATO kérdésének megoldására az ukrajnai magyar kisebbség kérdésének komplex megoldásával együtt” kerülhet sor.

Kuleba hangsúlyozta, hogy az ukrán külügyminisztérium a barátság és együttműködés híve, de amennyiben „valaki olyat tesz, ami nem felel meg az ukrán érdekeknek, közvetlenül sérti azokat, és csapást mér ránk – mi mindig csapással válaszolunk, természetesen diplomáciai értelemben”. 

Forrás: 444.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
@Shikari: Idióta olvass utána mi is történt valójában, de csak ugatsz minden agy nélkül, csak hogy irhass valami baromságot //// igaz nem te lennél ha valamihez értenél is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@KisTehen: csakis a narancs hithu csatlosok szartak ossze magukat.
Ukranoknak sokkal erossebb hadserege van mint a magyarnak. Roman taplo nyalonc
Eladott Ország
@Shikari: "A hétfőn aláírt megállapodás részletei titkosak, annyit lehet róluk megtudni, hogy Magyarország tizenöt évre köteleződött el, ennek során évi 4,5 milliárd köbmétert kell átvennünk a Gazpromtól, a tőzsdei árnál ismeretlen mértékben magasabb áron."
www.szabadeuropa.hu/a/gazszerzodes-hosszu-tav-orosz-gazprom/31480598.html
ómió
Márpedig Magyarország földgázellátottsága biztosítása, hát, az magyar érdek, efftársak! Az ukrán kéz a gázcsapon meg ukrán, de mi abból nem kérünk!
vacsi
"A gáz – bűnös"
Hogy lehet a gáz bűnös? Idióta!
vacsi
@ómió: És mivel nem kérünk belőlük, nem tőlük vásárolunk. Jogos, nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.