Brandenburg tartomány székhelye, Potsdam városvezetése kedden megerősítette azt a korábbi megdöbbentő értesülést, hogy hivatalosan még mindig nem vonták vissza a Joseph Goebbels náci propagandaminiszternek 1938-ban adományozott díszpolgári címet.

Még mindig nem vonták vissza Goebbels díszpolgári címét Potsdamban

Fotó: DIMITAR DILKOFF / AFP

A tájékoztatás szerint az egykori náci vezetőnek Babelsberg városa adományozta a címet még 1938. április elsején, egy évvel azelőtt, hogy beolvasztották volna Potsdamba.

A díszpolgári címek hivatalosan a kitüntetett személy elhunytával, Goebbels esetében 1945. május elsejével, érvényüket vesztik. Adolf Hitler és néhai belügyminisztere, Wilhelm Frick esetében azonban a városvezetés külön rendelkezett arról, hogy a díszpolgári címeiket visszavonják.

Ez a tény akkor derült ki, amikor kutatók a városvezetés megbízásából nyáron megpróbálták összeállítani Potsdam díszpolgárainak teljes listáját. Christine Homann, a városvezetés szóvivője szerint az új ismeretek tükrében feltehetően hamarosan hivatalosan is visszavonják a néhai propagandaminiszter kitüntetését.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Még a "legendás" NDK-s efftársi időkben sem? Csak nem már akkor is "összetartoztak"? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.