A szicíliai Trapaniban kapott kikötési engedélyt a német felségjelzésű Sea Eye 4 civil hajó nyolcszáz bevándorlóval a fedélzetén – közölték az olasz hatóságok vasárnap.

Trapani kikötőjében a helyi prefektúra és a vöröskereszt emberei fogadták a kora délután érkezett hajót.

Illegális bevándorlás – Szicíliában kötött ki egy német civil hajó nyolcszáz bevándorlóval

Fotó: GIOVANNI ISOLINO / AFP

A bevándorlókat egyenként orvosi vizsgálatnak vetik alá és tesztelik, majd azonosítják. A nyolcszáz embert a következő két hétben karantén hajókon helyezik el, kivéve a kis- és fiatalkorúakat, akiket nekik fenntartott intézményekben helyeznek el szintén karantén alatt. Az érkezők között kétszáz kis- és fiatalkorú van.

A Sea Eye 4 kedd és csütörtök között vette a fedélzetére a bevándorlókat a Szicíliai-csatorna vizein hét különböző hajóról. Az utolsó négyszáz embert Málta vizein vette fel egy bajba jutott hajóról. Málta megtagadta a Sea Eye kikötését.

A német civil szervezet elnöke, Gorden Isler köszönetet mondott Olaszországnak. Úgy vélte, "Európának el kellene ítélnie Máltát, amiért nem koordinálta a mentési műveleteket, és megtagadta a segítséget a bajba jutott hajóktól".

Matteo Salvini, a kormánypárti Liga vezetője közösségi bejegyzésében azt írta, miután "egy német hajó több mint nyolcszáz illegális bevándorlót hagyott Szicíliában, felmerül a kérdés, hogy a belügyminiszter és a külügyminiszter felkérte-e Berlint és Brüsszelt, hogy vállalják át ezeket a migránsokat, vagy nekik ez így van jól?".

Egy másik hajó, az Ocean Viking, amelyet a francia Sos Mediterranee szervezet működtet, Lampedusa vizein várakozik a kikötési engedélyre 308 emberrel.

Év eleje óta több mint 55 ezer migráns érkezett Olaszországba a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett mintegy harmincezerhez képest.

Forrás: Sárközy Júlia, MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: "német biztonsági körök becslése szerint naponta átlagosan 800-1000 ilyen ember érkezik repülővel a Közel-Keletről Minszkbe."
öket kinek kellene hazavinni?
Csizmás Kond
"Európának el kellene ítélnie Máltát, amiért nem koordinálta a mentési műveleteket, és megtagadta a segítséget a bajba jutott hajóktól".
...szerintem minden ilyen migrácshajót el kéne sülyeszteni akkor amikor elindul hogy bajba kerüljön.
vacsi
@Csizmás Kond: De legalábbis sehol nem engedni meg, hogy kikössön!
A német hajó bezzeg nem viszi őket Németországba - pedig állítólag nekik kellenek nagyon a migránsok...
Csizmás Kond
@vacsi: ...attól hogy német hajó lehet akármilyen...de bármilyen csakis a pénzvilág fizeti, azok akik a kamatból élnek...
csak úgy....
@vacsi: @Csizmás Kond: veletek amerigo vespucci sosem fedezte volna föl amerikát! :) nektek alacsony lett volna a hajókorlát...,miattatok találta ki morse a ti ti ti tá tá tát...
vacsi
@csak úgy...: Hát, erre azért büszke avagyok! Nem is képzeled, mennyire!
csak úgy....
@Pegero: sorosról megfeletkeztél te vén majom,aztán csodálkozol ha fideszék nem utalják a segélyt..
teuton57
@Pegero: Hülyegyerek! Kerkel mar nem kancellar!!! JMeg mar nem is partelnök... Ja, teged nem az eszedert fizetnek, amugy meg olvasni sem tudsz...
teuton57
Eleg analfabeta ez az MTIs picsa, hol migranst ir, hol illegalis bevandorlot, de sehol sem menekültet. A hajo pedig pont ezert kapott kikötesi engedelyt az olasz hatosagoktol! Mennyibe fogadung, hogy a 800bol legalabb 80% elismert menekültstatuszt kap a genfi egyezmeny es eu-s törvenyek alapjan? Szoval akkor megsem illegalisok...
csak úgy....
@Pegero: a kölkeid köcsögények..., ami egy ilyen hibbant apával nem is csoda!
Clavigo
@Pegero: Vazzze,,,te is migráncs vagy ?
Clavigo
@Pegero: Dolgozni még nem jutott eszedbe,,Ibrahim ?
csak úgy....
@Clavigo: szellemileg rokkant nyugdijas @Pegero: ..
csak úgy....
@Pegero: még cigány is vagy a tetejire? bides a munka bibas? :) -hogy heggeszék le a degkutatokat.. :)
ómió
"Civil", mi!? Ezzel hazudná le magáról a "megbizatását"?
vacsi
@Horizont: Ott nem "emberek vannak", hanem HONFOGLALÓK! Ezek a népek most akarják Európát megszerezni, belakni - persze, nem ők akarnak dolgozni, hanem csak jól élni. Nem tűnt fel, hogy szinte mindegyikük katonakorú férfi?! Van ötleted, hogy miért? Sajnos, attól félek, hogy nagyon is a jövőbe látok...
vacsi
@Horizont: Tévedsz: szerintem ezek is emberek, de CSAK OTT!
éS NE LEGYEN IGAZAM!
Málna
@Horizont: Mind a hét hajó épp süllyedt, amikor meglátták őket? Miért nem gondolkozol?
vacsi
@Horizont: Bocsi: Ott ilyenek az emberek, de ugyanezek itt: ... nem mondom, hogy állatok, mert az állatokat szeretem. Nézd már meg a viselkedésüket! Te az unokáidnak ilyen világot szánsz?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.