A németek többsége arra számít, hogy még az idén ismét bevezetik Németországban a társadalom és a gazdaság több területét megbénító lezárásokat a koronavírus-járvány erősödése miatt – derült ki egy vasárnap ismertetett felmérésből.

A Bild am Sonntag című lapban közölt adatok alapján a lakosság 60 százaléka számít a lezárások visszatérésére.

A járvány egyre erősödő negyedik hulláma miatt "nagyon nehéz hetek állnak előttünk" – figyelmeztetett Angela Merkel ügyvezető kancellár hétvégi videóüzenetében.

Mint mondta, egy évvel ezelőtt hasonlóan nehéz volt a helyzet, de már van védőoltás az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen, csak be kell adatni, méghozzá minél hamarabb.

"Kérek mindenkit, hogy csatlakozzon (az oltási kampányhoz), és próbálja meg meggyőzni a rokonait, barátait is" – mondta Angela Merkel, kiemelve, hogy "össznemzeti erőfeszítést" kell tenni az oltási kampány felgyorsításához.

A kormány legutóbbi, pénteki adatai szerint csaknem 115 millió adag oltást adtak be, és a lakosság 67,5 százaléka – 56,1 millió ember – rendelkezik teljes oltással.

A 18 éven felülieknél 78,1 százalékos az átoltottság – a korcsoportba tartozó 69,4 millió ember közül 54,2 millióan adatták be mindegyik adagot –, 3,8 millióan pedig az emlékeztető oltást is beadatták már.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
vergődjetek csak...előbb-utóbb leesik majd a papírtanzusz...
Pálinkás Pál
@KisTehen: nem is...nem én fogok pofára esni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.