Két német diplomatát nemkívánatos személynek nyilvánított Oroszország, válaszul Németország múlt heti hasonló döntésére – közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium.

Moszkva kiutasított két német diplomatát
Fotó: Pixabay

A tárca bekérette Geza Andreas von Geyr német nagykövetet és közölte vele a döntést. A német kormány indokolatlannak minősítette a diplomaták kiutasítását.

A német hatóságok szerdán a berlini orosz nagykövetség két alkalmazottját nyilvánították persona non gratának. Berlin döntését a német legfelsőbb bíróság ítéletével indokolta, amely az orosz állampolgárságú Vagyim Kraszikovot (más néven Vagyim Szokolovot) bűnösnek találta Zelimhan Hangosvili grúz állampolgárságú volt csecsen szakadár parancsnok meggyilkolásában. A berlini bíróság egyetértett az ügyész állításával, miszerint a gyilkosságot orosz állami megrendelésre követték el.

A moszkvai német nagykövetnek az orosz diplomáciai tárca határozott tiltakozását fejezte ki a német kormány "barátságtalan" döntése miatt, visszautasította a berlini perben az orosz állami szervek részességével kapcsolatban elhangzott állításokat, az ítéletet pedig politikai megrendelés alapján meghozottnak minősítette.

A misszióvezetőt figyelmeztették hogy az orosz fél a jövőben mindig arányosan fog reagálni Berlin esetleges konfrontatív támadásaira.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
felháborító, hogy a mocsok németek korlátozni próbálják a ruszkik szabad randalírozási jogát az országukban! =))
Mintha a mi derék külgarázdáinkat hallanám! =))
Rizikó
Putyin figyelmeztetőleg zárja el a gáz csapot egy hétre, hátha a hazudozó németek tanulnak egy kis jó modort és diplomáciát. Nem kéne politikai megrendelésre vádaskodáson alapuló bizonyíték nélküli ítélettel hergelni.
K-2SO
@Rizikó: A bizonyítékok majd' kiszúrják a szemed, csak te a fideszes szemellenzőtől nem látod.
m.blog.hu/ke/kekoceanosito/image/.external/.thumbs/c53f51b161bc3fac3c1986edf52466e3_d49afe6e3b4eb7cadfe308837303ec67.jpg

Orbán mantra a fideszes birkáknak:
Most éppen szeressük az oroszokat...
Most éppen szeressük az oroszokat...
Most éppen szeressük az oroszokat...
Most éppen szeressük az oroszokat...
Most éppen szeressük az oroszokat...

m.blog.hu/gn/gnlszinfolt/image/hypnosis.jpg
Rizikó
@K-2SO: Nem az aktuális politika befolyásol, hanem gondolkodom. Ma Európában Putyin képvisel nemzeti politikát, mert Orbáné csak halvány árnyéka annak. Ezért kedvelem az oroszokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.