A NASA, az amerikai űrkutatási és űrrepülési kormányzati ügynökség lelkészeket és teológusokat vesz fel, hogy segítsenek megértetni, hogyan reagálhatnak az emberek arra az esetleges bejelentésre, hogy más bolygókon is találtak intelligens élet nyomaira – jelentette a The Western Journal című amerikai hírportál.

A NASA lelkészeket és teológusokat keres

Fotó: Jody Amiet / AFP

A portál arról tudósít, hogy az ügynökség az ausztrál származású Andrew Davison lelkészt vette fel, továbbá 23 teológust vett állományba.

Davison lelkész – akinek Asztrobiológia és keresztény doktrína című könyve 2022-ben jelenik meg – a teológusokkal együtt részt vesz a NASA és a Princeton Egyetem közös projektjében, amely a földön kívüli élet esetleges azonosításakor várható emberi és egyházi reakciókat vizsgálja.

A hírportál szerint a projekt időszerű. A James Webb űrteleszkópnak, amelyet karácsonykor lőttek fel sikeresen, megvan a képessége arra, hogy nagyon távoli csillagokat és bolygórendszereket, valamint az élet eredetét tanulmányozza és elemezze, abból a szempontból is, hogy vajon alkalmasak-e emberi életre.

A portál idézi Carl Pilchert, a NASA asztrobiológiai intézetének volt vezetőjét, aki szerint annak a feltételezése, hogy a világegyetemben sehol másutt nincs élet, "elfogadhatatlan, amikor több mint százmilliárd csillag van csak ebben a galaxisban, és több mint százmilliárd galaxis van a világegyetemben".

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
@Istenakinincsen: te dobtál atomot másra? Én nem.
Az emberiség 98%-a csa dolgozó a kaptárban, nulla hatással a dolgok alakulására.
Baker
Más bolygókon élet? Na..az Öregnek volt több projektje is?!
Néro
Nagy Orr Bán meg űr-hajósokat. Csuhásból itt már van elég.
Istenakinincsen
@durbincs: Gratulálok!Te nyertél.Ezzel a csilletöcskölő a bánya legélesebb késével és a köcsög abnormális szöveggel nehéz lenne vitatkozni.
Ritka nagy ökör lehetsz,de már fejlődőképes.Tudsz irni marhaságokat!Ilyen lenne egy irástudó?
Irni akkor illene,ha van mit és meg tudod fogalmazni a gondolataidat.IQ nem számit,mert IQ nélkül is léteznek értelmes emberek.
Istenakinincsen
@Baker:tegnap, 23:52
Sajnos igazad van,de ez az elferdült világunk másképp működik.Atombombával,biológiai fegyverekkel itt ezen a picsányi földön,ami egy akvárium.Ostoba emberek játéka ez az egész.Nézd meg csak Magyarországot ami csak egy porszemnél is kisebb.A föld rákja az ember.Túl sokan lettünk és ezt a természet megoldja.A természet törvényei tökéletesek.
Tényleg egy kihalt és rég kihűlt bolygóra akarnak költözni,amit már tönkretett és elpusztitott egy hasonló ostoba "civillizáció"???
verőce21
A Belpesti muciológia szakon lehet, hogy képeztek ilyeneket is nekik...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok