Ezzel persze nem mindenki ért egyet, a miniszterelnöknek tanácsot adó szakértői konzílium nagy része lemondott. Az egészségügyi miniszter arra számít, hogy februárban minden oltatlan megfertőződik, és azzal vége is lesz a járványnak.

Forrás: azonnali.hu
Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
@emerencia: igazatok van de orbán elleni szérumunk még nincsen ha lesz fogok szólni
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Valahol igazat adok nekik: az oltasoknak koszonhetoen az ujabb mutansok egyre gyengulnek - az omikron tulajdonkeppen mar nem mas, mint egy influenzatorzs a kb 290 kozul, es mint minden influenzaba, ebbe is bele lehet halni nagyon szerencsetlen esetek egybeesesekor!
Akit beoltottak, az az oltastol vedett, akit nem oltottak be, az megfertozodhet - nem feltetlenul - az omikronban, ezaltal bennuk termeszetes immunitas fog kialakulni - a kesobbiekben azert lesznek vedettek!
Es vegre minden visszaall az eredeti, normalis gazdasagi termelesbe, nem veszitenek tobb penzt az orszagok - mert ebben a pillanatban sokkal tobbe kerul az oltoanyag, a maszk, a tesztek es ellenanyag tesztek ara, a kenyszerbol bezart gazdasagi egysegek vesztesege, mintha tovabbra is 0 egesz valahany szazaleka az influenzasoknak meghalna! Szomoru ezt igy mondani, de azert, mert eddig nem volt szem elott az adat, azert eddig is minden evben komoly szamu halalos megbetegedes tortent influenzaban - csak arra az adatra eddig nem figyeltunk. Elvegre a spanyolnatha utan is elindult a normalis elet!
En elhiszem, hogy van virus, 3 Pfizerem van (itt meg nem beszelunk a 4. oltasrol), de azt is latom, hogy korulottem az ipar halodik, mivel nem johetnek az orszagba gyumolcsszedo idenymunkasok, igy a gyumolcsok ara szinte megfizethetetlen, es kozben Bidennek koszonhtoen mennek felfele az uzemanyagarak, amit csak egy jo gazdasaggal, jo fizetessel, minel nagyobb foglalkoztatottsaggal lehet kompenzalni. De most nincs kompenzacio, mert bezart (sokszor vegleg bezart) vallalkozasokkal van tele az orszag, es a huzoagazatokbol hianyzik a munkaskez. Igazuk van a lengyeleknek!
division
@karma1: Ez közel sem biztos. Én is produkáltam először ma a két év alatt egy pozitív tesztet, tegnap elkezdett kaparni a torkom, ma már a torkom is fáj, köhécselek, orrom is kicsit folyik, stb., pedig 3 Pfizer van bennem. Szóval elkapni el lehet, erre már nejem kétszer volt bizonyíték, de szerencsére jól van, és valószínű, hogy éppen az oltások miatt. Viszont amit Jakab prof. mond, nagyon is valószerűnek tűnik sajnos:propeller.hu/itthon/3767663-jakab-ferenc-kizart-hogy-omikron-elhozza-jarvany-veget?all#c3261128
karma1
@division: Tudom, hogy oltva is elkapjuk, - erre fel is vagyunk keszulve - hiszen a sima influenza oltas sem volt teljes biztositek arra, hogy vedettseget adjon, hanem csak arra, ha megkapnank, akkor ne okozzon nagyobb problemat. (Annal az oltasnal viszont azt tapasztaltam a barataim elmondasa alapjan, hogy volt, akinek az oltas utan sokkal komolyabb influenzaja volt, mintha nem oltatta volna be magat! Ugyhogy ok mar nem is oltattak magukat a jovetkezo evekben).
Hidd el, a virus gyengulese azert is kovetkezhetett be, mert egy oltott szervezetbe jutva mar nem tud olyan konnyen mutalodni, mint egy oltatlanban! Nem kotozkodeskeppen mondom, hanem azert, mert altalaban a virusoknak ez a tulajdonsaguk - van, amelyikuk nagyon sokszor tud mutalodni, es sokszor sokkal erosebbek lesznek a kovetkezo mutansok, de ez szerencsere - eddig - ugy nez ki, hogy nem ilyen.
Bizzunk ebben, mondom, a spanyolnatha sokkal rosszabb mutatok mellett, leginkabb oltoanyag nelkul zajlott le, es halt el.
Nekem is van most otthon olyan ismerosom, aki 3x van mar oltva (2x sinopharm, 1x AstraZenecaval) es egy nagyon enyhe lefolyasu omikronja van most, de azt mondja, hogy egy megfazastol sokkal rosszabbul lenne, mint most ettol. Betartja a karantent, mindent eloiras szerint csinalt - megis itt kotott ki.
Gyogyulj meg mielobb - hidd el, el fog ez mulni!
simmering73
@karma1: Nem lesznek a későbbiekben védettek, minthogy az influenza ellen sem védett az, aki átesik rajta. Jelenleg úgy gondolják, hogy a covid influenzaszerűvé szelídül és évente ugyanúgy visszatérhet, mint az influenza.
karma1
@simmering73: Valoban, ez a 4 oltas most csak egy rovid idore ad vedettseget, majd erre is ki kell majd valamit talalni, hogy ne okozzon sulyosabb kovetkezmenye a betegsegnek.
(Azert errefele nalunk egy kicsit mas a kommunikacio - itt semmit nem hallgattak el az emberek elol - nem is tiltakoznak sokan az oltas ellen, itt is inkabb csak a kevesbbe iskolazott emberek meg a nagyon vallasosak o'dzkodnak az oltastol, pedig koztuk pusztit a legjobban.)
simmering73
@karma1: Irigyellek is téged. És azt a gyönyörű országot. Nem rég láttam a Vad Új-Zélandot az egyik természeti csatornán, meg volt egy vasúti kalandozásos film. Páratlanul szép.
karma1
@simmering73: @simmering73: aloban paratlanul szep, ez igaz - de ha szereted a meleg nyarakat, meg a kanikulat, akkor ne valaszd uticelodnak! Most allitolag nyar van - hiszen december a legszebb nyari honap! - de ha mond Neked valamit, hogy ma is egesz nap sutott a nap, es egeszen 14 fokig kuszott a homero - este meg 7-9 fok kozott van...:) Ezzel egyutt ugy erzem, hogy 21 eve evi 365 napot nyaralok...:)
simmering73
@karma1: Nem szeretem a hideg telet és a forró nyarat sem. Érdekes, hogy míg Ausztráliában tényleg tombol a nyár, nálatok mennyivel másabb, pedig földrajzilag nem vagytok túl távol egymástól. Igen látom, mekkora a különbség a szigeten, most Christchurch-ben 12 fok van, míg Auckland környékén 18-22 fok. Azért azt a 365 nap nyaralást egy picit irigylem. Meg azt, hogy ezt a tébolydát messziről szemléled. Nekem 89-ben lett volna lehetőségem, mikor a németek megnyitották a határt, de kérdezlek én téged, fiatalon, két kis gyerekkel, mikor meg volt a lakásunk, autónk, biztos megélhetésünk, miért tettük volna? Ha láttam volna a jövőt, persze elmenekültem volna.
emerencia
@karma1: A sima influenzánál a föld déli féltekén télen megnézik a jellemző vírusokat és abból csinálnak nekünk itt északon téli oltást, hagyományos elölt vírusosat. Mióta lehet, minden évben beadatom magamnak de nem várok tőle sokat. Tisztában vagyok vele, hogy alig több mint ötven százalék a hatékonysága és jöhetnek ide olyan vírusok is ami ellen nem véd. Nemegyszer mégis beteg voltam de legalább tudtam dolgozni. Több mint két évtized alatt légzőszervi megbetegedéssel nem voltam táppénzen pedig a covid megjelenéséig máshogy egyáltalán nem védekeztem. A covid oltás mellett sem árt az influ pláne, ha nem mRNS- volt az első kettő mert előfordulhat, hogy egyszerre megfertőződhet az ember az influval és a coviddal. Az esetek döntő többségében jóval kevesebb eséllyel kerülhetünk tragikus állapotba, ha élünk minden elérhető védekezési lehetőséggel.
lusta
@karma1: Hát én meg nem tudok igazat adni nekik. Az orvosi szakértői konzílium sem véletlenül mondott le. Egész pontosan azért, mert a tanácsait meghallgatta a miniszter, a miniszterelnök és annyi. Mire valamit csináltak volna, akkor pártpolitika beleszólt. Mondok egy példát. A leginkább oltatlanok gyakorlatilag a pisiorkik szavazóbázisa.
kereső
Magyarország is! Sőt, mi a 4. hullámnak is úgy mentünk neki.
kissé felnőttem
@emerencia: igazatok van de orbán elleni szérumunk még nincsen ha lesz fogok szólni
karma1
@lusta: Ha korbenezel a vilagban, akkor a coviddal fertozott orszagokban a kormany szinte mindenhol belerengett a jarvanykezelesbe - mert egyszeruen nincs ra megfelelo valasz - kenytelenek elkovetni olyan intezkedeseket, amik rohadtul nem nepszeruek, vagy eppen nem tesznek semmit, es epp ezert van baj.
Nincs jo megoldas!
De ha jozan esszel belegondolsz, akkor egyszeruen ezt a fajta allapotot nem lehet tulsagosan huzamos ideig fenntartani, mert nincs az a nepszovetseg, vagy orszag, amelyik komoly (vagy eppen vegzetes) vesztesegek nelkul meg tudna uszni ezt a gazdasagilag befagyasztott allapotot. De ezt a helyzetet Magyarorszagon kulonosen rosszul kezelte orban - azzal, hogy nyilvanvaloan, deklaraltan teljhatalmat kovetelt maganak, vizont lathatolag az ezzel jaro felelosseg elol pedig elrohan - es hogy megprobalt meg ebbol is gusztustalanul penzt lopni maganak meg a csokosainak. Erre azert fognak meg emlekezni az emberek a valasztason - ha 2020-ban nem alakitotta volna ilyenne a helyzetet, es legalabb a jarvanyt a helyen kezelte volna, akkor az ellenzeknek talan sokkal nehezebb dolga lenne most, mert akkor orban ugy nezett volna ki, mint akinek van szimpatiaja es empatiaja is. De egyik sincs - marad a lopas, maffia-modra
karma1
@simmering73: Dragam, en 1600 kilometerrel delebbre vagyok Aucklandnal, - amikor ott 30 fok vn, nekunk a 18-20-nak orulni kell...:) Ennyivel kozelebb vagyok a delisarkhoz,...:)
Van egy nagyon jo baratnom, aki szuletett ausztral, de mivel nagyon nem birta a gyilkos hoseget, azert vett itt egy hazat, ahova a nyar elol elmenekult, es a "teli" honapokra ment csak "haza". Sajnos, O mar csak latogatoba fog jonni, ha lesz ideje es repulhet is, mert otthon olyan vallalkozast inditott, hogy allandoan otthon kell lennie. Jellemzo, hogy Ausztraliaban nincs futes a hazakban - csak mennyezeti nagy ventillator, vagy AC.
emerencia
@kissé felnőttem: Dehogy nincs. Ott van az már azokban a tollakban amivel az ellenzékre fogunk szavazni.
lusta
@karma1: Azt még a vakok is látják, hogy itt semmilyen járványkezelésről nincs szó. Itt a járványkezelés csak a még nagyobb lopás elkendőzésről szól.
division
@karma1: Köszi, bár ma már kurva szarul vagyok, hangom szinte semmi, fáj a torkom, a fejem, az ízületeim, izzadok, szóval benyeltem én is rendesen. Dokim mondta, hétfőn legyen egy teszt majd megint, addig meg csak a szokásos gyógymódok.
kereső
@lusta: Meg az ehhez szükséges "különleges jogrend" fenntartásáról.
karma1
@division: Hu, ezek valoban nem jo hirek! En 2015-ben atestem a SARS-2 viruson -- az gyakorlatilag ugyanaz, mint a covid, ugyanazokkal a tunetekkel, ugyanazzal a lefolyassal es varhato szovodmennyel (amit sajnos a mai napig nyogok), - hat nem volt egy faklyasmenet.
Egyebkent egy magyar jarvanyszakerto beszelt arrol, hogy szerinte elobb-utobb mindenki megkapja a virust, de epp ezert nem mindegy hogy oltott vagy oltatlant fertoz-e meg a virus? Te biztosan kilabalsz belole, mert oltva vagy, meg a nejed is, de addig is okoz meg kellemetlenseget.
Valoszinu, hogy a lengyeleknel is felmerult valami hasonlo gondolat, ezert is engedik szabadjara a virust - ha most mindenki megfertozodik, akkor lesz meg igazan a "nyajimmunitas", amit ezek szerint az oltasok koruli mizeria es a sok oltasellenes tiltakozasa miatt nem tudtak megszerezni. Talan az enyhe lefolyasu betegseg meg igen, es a vegen ez a jarvany is bekerul a 290 egyeb influenzatorzs koze, mint amelyik betegseggel elegge vigyazni kell.
Mielobbi jobbulast !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.