A 444 elért egy Kárpátaljáról származó magyart, aki az elmúlt napokat a fehérorosz határ közelében töltötte. Hajnalban rakéták húztak el a feje felett, elhagyta a területet és mostanra Kijevbe ért.

"Óriási dugók vannak a városban , nincs üzemanyag a benzinkutakon, a metró ingyenesen használható, a patikákban és a boltokban pedig hosszú sorokban állnak az emberek"

- mondta a lapnak a kárpátaljai magyar. 

Óriási dugók, ingyenes metró, elfogyott a benzin – Így néz ki a csütörtök reggel Kijevben

Fotó: Sergei Supinsky / AFP

A cikkből az is kiderül, hogy az ukrán hadsereg toborzóirodáinál már sorokban állnak a fiatal férfiak, akik szolgálatra jelentkeznek. A dollár ára felment, a telefonhálózatok akadozva működnek, amikor hagyományos telefonhívást kezdenek, az internetszolgáltatás azonban működik, így a messengert és a whatsappot használják a lakosok. A város belső kerületében biztonságban érzi magát, nincsenek robbanások, vagy bármilyen katonai tevékenység.

Azonban utókkal, buszokkal menekülnek Kijev lakói hajnal óta, amióta Oroszország rakétákkal lövi a város környékét. A helyszíni beszámolók szerint a metró is megtelt bőröndökkel felpakolt utasokkal, akik igyekeznek elhagyni a várost.

Forrás: 444.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Hála az istennek mocskos ukrán gecik!! Remélem Putyin letörli őket a térképről!!Örökre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.