A Vörös-erdő területén – ami a csernobili tiltott zóna legszennyezettebb része – az ukrán drónfelvételek alapján lövészárkokat ástak az orosz katonák.

Lövészárkokat ástak az orosz katonák Csernobilban, komoly sugárfertőzést kaphattak

Fotó: AFP

Az ukrán csapatok nemrég visszafoglalták a csernobili atomerőmű melletti Pripjaty települést, és az atomerőműre is kitűzték az ukrán zászlót.

A CNN beszámolója szerint a felvételen azt látni, hogy a területről levonult orosz hadsereg gödröket és lövészárkokat ásott a Vörös-erdő területén.

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy a videó alapján a területen tankok is mozogtak, amelyek szintén megbolygatták a talajt. Az így felkavarodott radioaktív port a katonák – akik nem viseltek védőfelszerelést – valószínűleg belélegezték.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@rokker33: így szokott ez lenni a zorosz az soha nem tud semmit...csak mi..na meg a zukrán...az igen
rokker33
@Csizmás Kond: azt nem állítottam hogy nem tudnak semmit, de nem biztos hogy felfogták az ottani katonák hogy még mindig életveszélyes hosszabb időt ott tartózkodni! Azt gondolom te is tudod hogy még pár ezer évig a sugárzás megmarad és a katonák nem kaptak semmilyen védőfelszerelés! Ha nem most,akkor pár év múlva is kialakulhat a rák,de szerintem hamarabb megfogják tapasztalni a negatív hatásait!
Csizmás Kond
@rokker33: ..na de mi a véleményed a zukrán katonák egészségi állapotáról akik ugymond visszafoglalták a területet és most azt őrzik ?
Dr. Proktor
@polgarb: Nálad a pont... Pont annyi eszük van! :-)
rokker33
@Csizmás Kond: egy cipőben járnak az oroszokkal! Talán annyi előnyt élveznek az ukránok ,hogy tudják Csernobil melyik részén mire számíthatnak, meddig tartózkodhatnak biztonságosan ott, de ez teljesen normális! Az oroszok ezeket biztosan nem tudják,azért írtam hogy Én szerintem folyamatosan veszélynek vannak kitéve teljesen függetlenül attól hogy ott mit tesznek ! A sugárzás nem válogat...
Dr. Proktor
@rokker33: Az atomerőmű a legzöldebb... hallom minden nap!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.