Késnek a fegyverszállítmányok, amivel a világ újra és újra engedélyt ad Moszkvának arra, hogy további ukrán polgárokat öljön meg – írja a hvg.hu.

Zelenszkij újra keményen kritizálta a Nyugatot: „53 napja várunk”MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Vége van a háború 53. napjának és már 53 napja várunk arra is, hogy válasz érkezzen néhány fegyverszállítási kérelmünk ügyében. Néhány esetben pedig azt a választ kaptuk, hogy a katonai felszerelések szállítása májusban kezdődhet meg

– szemlézi Zelenszkij vasárnapi késő esti beszédét a hvg.hu. Az ukrán elnök hozzátette: Oroszország úgy fogja fel a fegyverszállítások terén tapasztalható késlekedést, hogy azzal engedélyt kap újabb ukrán polgárok meggyilkolására.

Zelenszkij ezután arról beszélt, hogy az oroszok várhatóan komoly offenzívát fognak indítani Keleten. Így nagyban függ azoktól a csata kimenetele, akiknek a tulajdonában vannak a fegyverek és lőszerek, de nem hajlandóak szállítani azokból.

Pár órával Zelenszkij beszéde előtt Oroszország figyelmeztette a Nyugatot, hogy beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha folytatódnak az ukrajnai fegyverszállítások. Az USA a napokban egy újabb, 800millió dollár értékű fegyverszállítmányt hagyott jóvá Ukrajna számára, ebben a csomagban egyebek mellett harckocsik, páncélozott harcjárművek, valamint harckocsielhárító rakéták és drónok kaptak helyet.

Forrás: hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Maki efftársad még mindig nem ért oda?
jesz
Tegnap még ünnepi díszben, simára borotvált arccal, öltönyben, kipával a fején láthattuk egy zsinagógában...most meg újból harcra készen gyakorlóruha, szolgálati szakáll?
Csizmás Kond
Egy rohadt gazember az az államfő aki egy háború esetén nem a bajbajutott emberek megsegítését kéri, egészségügyi meg élelmezési szempontból hanem fegyverek után nyafog és fenyegetőzik.
Bogatir
@jesz: A testőreit gondosan a Moszadból válogatta. Mégiscsak megbízhatóbbak mint az ukránok
levarosbukta
@jesz: szerinted mindennap friss képet kapsz róla? Ne légy már ilyen izéé.
levarosbukta
@Csizmás Kond: Szerintem is. Pár nappal ezelőtt mikor írtam, hogy Ukrajna kapituláljon akkor le lettem hülyézve. Mert ebből a háborúból győztesen nem jön ki és a nyugat is csak tessék lássék küldi a fegyvereket. Zelenszkij ott cseszte el hogy boldog-boldogtalannak, civileknek is osztott fegyvert. Nem véletlen lőnek az oroszok mindenre, bárkinél lehet fegyver amivel lepuffanthatják őket. Tárgyalni kellene és nem fegyverekért kuncsorogni.
Nyírfa
Az ukránok élete a nap minden pillanatában egy hajszálon múlik, mi pedig tárgyalunk a jól fűtött irodáinkban, leugrunk ebédelni valamelyik étterembe, és nincsen légvédelmi riadó. Könnyű így mérlegelni.
A világ páholyból nézi a háborút, mint egy filmet, a jószívűbbek drukkolnak az ukrán népnek, hogy győzzenek, mások legyintenek, közömbösen elfordítják a fejüket - nem az ő dolguk. És akadnak nem kevesen, akik kárörvendenek, amikor csecsemők halnak éhen, mert a felszabadító orosz katona megerőszakolta és megölte a szoptató édesanyját, de azon is szoktak örömködni, hogy mennyien haltak meg a civilek közül , vagy, hogy összeszedték a gyermekeket, és elhurcolták őket a kellemes klímájú Szibéria komfortos kis városkáiba. Az igazság persze az, hogy nyaralni küldték a szüleik őket, szokják csak a távollétet és a tábori körülményeket.
És, ha nem lesz kedvük hazamenni, az nem az oroszok hibája, ők szeretettel fogadják a testvéri nép kis utódait. Ilyen jóságos az orosz nép, ebben a jóságban kiemelkedő szerepet vállal a hadsereg, amely éjt nappallá téve szorgoskodik azon, hogy kimentse az ukrán népet a szabadság, az önrendelkezés ölelő karjaiból. Oroszország, 2022.
Csizmás Kond
@Nyírfa: Az aki egy háborúban drukkol az gazemberebb a gazembernél.
nejlontacskó
Zelenszkíj addig nem nyugszik, míg bele nem rángatja fél Európát a háborúba!
Gazella
@Csizmás Kond: Ramaty vagy.. Maga a nép pusztulását akarod..
Bogatir
@Shikari: Amerikára ráférne egy kiadós polgárháború, ahol az amerikaiak rendet tesznek.
Bogatir
@nejlontacskó: Ez a szarzsák állandóan tépi a száját. Most pont a fegyver szállítmányok késedelmessége miatt. Pedig az neki jár!!! Igenis jár. Tessék küldeni időben.
rokker33
800 milliós fegyver szállítmányt természetesen Európa fogja vissza fizetni 3x áron...Mi leszünk a legnagyobb vesztese, de még tehetünk ellene, ha tovább nem avatkozunk bele és hagyjuk békén az oroszokat!
Csizmás Kond
@Gazella: ..népre sosem vadásztam de kecskére igen...
csak úgy....
a magyarok 50% ának,föleg a fideszmagyarok körében a becsület,kitartás,hazaszeretet ,függetlenség ,bátorság és értelem hiánycikk,- ellenben okoskodásból , mindenttudásból, hazudozásból , kárörvendésböl, gyülölködésböl mindíg az elsök között! -szegény magyarország..
Nyírfa
@csak úgy...: Ha nem változunk kritikus többségünkben, akkor mint nép, kihalásra ítéljük magunkat. Ázsiai hordákkal Európában nem lehet boldogulni.
Németh István
Mire vársz te állat arra, hogy a megkezdett tolvajlásodhoz az usa-soros-Eu további segítséget adjon?? HOGY gyilkolni tudj, te moslék szemét háborús bűnös >>> a hazádat akarod eladni a néped feje fölül??? te aljas geci szemétcsomó a saját népedet az ukrán -oroszokat irtod??? te ősbarom!
csak úgy....
@Shikari: @Németh István: - a kettö db. szellemi fideszrabszolga ! :)
vacsi
Ez az ember meg mit követelőzik? Annak nem örül, hogy a háború elöl menekülő ukránokat befogadjuk, ellátjuk, segítjük?
Németh István
Állatok fő állatkertje mások bőrével > más nemzetek polgárainak áldozataival akarod magadnak és a moslék korrupt tetves bandádnak kihajtani a hatalmat! te állat moslék! miért nem tudsz a kurva anyádba eltakarodni!
@csak úgy...: te meg egy sült-barom vagy - a Fideszről szó sincs te geci huszár sperma kotorék!
Németh István
Különben ha megnézitek alaposabban a képét, tuti hiszem, hogy elfogultság nélkül egy abszolút hülyének látjátok! A szemén és az arc összetételén egyszerűen örültnek látszik! Ennyi!
csak úgy....
@Nyírfa: 13:55 sajnos semmivel sem tudlak kecsegteni...,bizonyíték képpen olvasgasd ,ezt az elöttem szóló "vonósnégyest"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.