A város polgármestere népirtásnak nevezte a Lviv elleni orosz támadást.

„Népirtás” Lvivben: tovább emelkedett a halálos áldozatok számaLviv április 18-án, Yuriy Dyachyshyn / AFP

Oroszország szándékosan célozza az ukrajnai polgári célpontokat. Az a célja, hogy megölje az ukránokat, ez pedig nem más, mint népirtás

– közölte Andrij Szadovij. Lviv polgámestere az után nyilatkozott, hogy az oroszok négy rakétát lőttek ki a városra hétfő délelőtt. Helyi források szerint a Lvivben becsapódott rakétákat a Kaszpi-tenger irányából lőtték ki az oroszok.

A támadásban a legújabb jelentések szerint hét ember meghalt, 11-en pedig súlyosan megsebesültek – írja a hvg.hu.

Az ellenség meg akar semmisíteni minket, az egyetlen lehetőségünk az, ha harcolunk

– mondta a Szadovij, hozzátéve: szerinte Ukrajnában a demokrácia harcol a totalitárius rendszer ellen.

Forrás: hvg.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Ez ebben a formában azért nem igaz, mert ha tényleg népírtást akar az orosz akkor nem másfelé lő hanem nagyvárosokra és lakóépületekre...de mint tudjuk a cél a katonai létesítmények és ellenállási gócok megsemmisítése.
kereső
@Csizmás Kond: Ja. Vasútállomás, és egy gépkocsi szerviz, mint katonai célpont. Ma már ne igyál többet.
Nessy
@Csizmás Kond: Kijevben., Maiupolban kórház, iskola, lakóházak mint "katonai célpontok"! Csernobil Menekülők járművei. Kijev az tényleg nem "nagy város". Harkív is csak egy kis falu. Van még ötleted?
Csizmás Kond
@Nessy: Szerintem te is ugyanúgy tudnál tudakolózni mint én, csak valamiért nem akarsz. Olvass, mert mindent leírnak csak nem kell megállni az első nekedtetsző részletnél.
Amúgy egy háború sohasem a kíméletességről szól, ott történnek általában a legborzasztóbb dolgok, csak erről mindig mindkét oldal a saját ízlése szerint tájékoztat. Ez a háború is elkerülhető lett volna ha...és ide mindenki azt fűz hozzá amit akar...
csak úgy....
@Csizmás Kond: ha végre egy isteni csoda történne és reggelre kihalna minden kártékony idióta a földön, akkor cirmim a shikari haveroddal te is közöttük lennél!
Nessy
@Csizmás Kond: Rosszkor születtem! Kisgyerekként átéltem a főváros ostromát, menekültünk nagymamával a bombatalálat miatt égő házból, a berobbantott hidak miatti ártól Csillaghegyen. Máig emlékszem, amikor megszólalt a hangos bemondó: "Achtung, achtung! Krokodil gross! Légi veszély, Baja, Bácska.
Aztán jött 1956. Közben Rákosi. Úgy, hogy nem csak filmen láttam háborút. És ezért, látva a hiradóban bemutatott lebombázott, házakat, kórházat, iskolát kicsit másképp érzek.
Csizmás Kond
@Nessy: ...Te most akkor nyolcvan valamennyi vagy...?
Háborúban soha nem vettem részt sőt semmilyen fegyveres vagy akármilyen felkelésben vagy cirkuszban, viszont voltam katona és ott úgy ahogy elmagyarázták, felkészítettek bizonyos dolgokra. Nem lehet átérezni senki nyomorúságát, viszont nem is szabad, mert az csak önmagad megnyugtatásaként szolgál. Aki bajban van mindig úgy érzi, hogy soha senki nem élte át azt ami ő akkor átél...és ezt hiába is próbálja valaki kimagyarázni nem ér el vele semmit. Egy biztos, mostani, már úgy nyolc éve folyik az öldöklés ukrajnában, de mostanig soha senki nem sírt, nem hibáztatott senkit, nem érzett részvétet...pedig ez alatt is meghaltak vagy ötvenezren...gyerektől öregig...vagy az senkit nem érdekel...tényleg úgy tűnik, hogy nem...és az ha igaz nem is volt háború...hanem annál is rosszabb, mert az sem volt hová futni, nem számított senki háborús menekültnek ...esetleg szökevénynek stb...
Nessy
@Maccska: Ami azt illeti, itt nem volt semmi telepítve a kórház tetejére, de amikor 56 novemberben jöttek az orosz tankok a Bécsi úton, az egyik csak szétlőtte a műtőt, meg a felső szint egy részét. Pedig itt aztán a kutya sem bántotta őket.
Nessy
@Csizmás Kond: Igen. Nem vagyok fiatal. Nem követtem az orosz, ukrán konfliktust. Tudom, gogy Oroszország annektálta a Krim félszigetet, és Ukrajna orosz határhoz közeli két település. az egyik Luhanszk, úgy döntött, hogy ők Oroszországhoz akarnak tartozni, ki is kiáltották magukat önálló köztársasággá, amit egyedül Oroszország ismert el. Azt tudom, hogy ott az ukrán és magát orosznak valló lakosok közt kitört a polgárháború.
Csizmás Kond
@Nessy: Ez csak az egyik vetülete az ottani dolgoknak...de nem pont ilyen egyszerű...sőt a konfliktis nem is azzal kezdődött hogy ott mik a bajok...teljesen máshol...a világ másik végén.
Nessy
@Csizmás Kond: Tudod, évtizedek óta folynak háborúk, csak eddig másik földrészen. Ott az Usa és Oroszország hol egymás mellett, hol egymás ellen harcolt. De ahol az egyik megjelent, ott a másik is. Ameddig két ember él a Földön, egyik a másikat agyon akarja ütni valamiért, ami a másiknak van, és neki nincs..
ómió
Az ott belépő fegyverszállítmányok meg, ugye, "nincsenek is"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.