Parlamenti vizsgálat indul annak megállapítására, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök félrevezette-e a képviselőket – írja az MTI.

Parlamenti vizsgálat indul Boris Johnson ellenStefan Rousseau / POOL / AFP

A koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt zárlatok idején a miniszterelnök rendszeresen tartott az otthonában összejöveteleket. A rendőrség által törvénysértőnek minősített ügyben most vizsgálatot indítottak, amelyet a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt kezdeményezett.

Annak megindítását a kormányzó Konzervatív Párt frakciójából a többórás csütörtöki vita után senki nem ellenezte, így az indítványt a londoni alsóház formális szavazás nélkül elfogadta.

Ez azt jelenti, hogy az alsóház illetékes bizottsága a Downing Street-i partik ügyében jelenleg is folyó rendőrségi vizsgálat lezárulta után kivizsgálhatja, hogy Johnson félrevezette-e a parlamentet az ezekről az összejövetelekről tett korábbi nyilatkozataival.

A brit kormány által érvényben tartott magatartási szabályok egyértelműen elvárják minden olyan kormánytag lemondását, akiről bebizonyosodik, hogy tudatosan félrevezette a parlamentet.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...hát persze hogy a járvány miatti buli a ludas...a francokat...a zukrán belefolyás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.