Orosz légicsapások érték Mikolajivot és Donbász régióját, ahol katonákat, parancsnoki központokat, lőszerraktárakat vettek célba, állította vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

Az oroszok légicsapásokat mértek Donbasz régióira

Az ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata által közreadott kép az előző napi orosz légitámadásban megsemmisült helyi kormányépület romjairól Mikolajivban 2022. március 30-án. A támadásban legkevesebb 12 ember életét vesztette, több mint 30 megsebesült. MTI/EPA/Ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata

Az orosz védelmi minisztérium szerint a levegőből indított rakéták három parancsnoki központot és négy lőszerraktárt találtak el a Donbászban, Mikolajiv mellett pedig egy mobil drónelhárító rendszert – írja a Telex a Guardianre hivatkozva.

Az oroszok szerint a rakéták és tüzérségi csapások 583 olyan területet találtak el, ahol csapatok és ukrán katonai felszerelések gyülekeztek, 41 ellenőrző pontot, 76 tüzérségi és aknavetős egységet lőttek tüzelőállásban.

Az oroszok március végén mondták, hogy erőiket átcsoportosítják Donbász régióra, hogy befejezzék a szakadár Donbász régió felszabadítását.

Címlapkép:  MTI/EPA/Ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata

Forrás: Telex

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.