Lengyelország Oroszországgal szembeni álláspontja „fékeveszett” és „az őrülettel határos”, ezért aligha lehet megjósolni, hogy mi lesz a helyzet az orosz gáznak a Jamal-Európa gázvezetéken keresztül történő tranzitjával. Ezt Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő jelentette ki hétfőn Moszkvában.

Kreml: Varsó álláspontja „az őrülettel határos", nem lehet megjósolni a következményeket

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A szóvivő arra reagált, hogy Varsó felmondta az Oroszországot Európával összekötő gázvezetéken történő gáztranzitról szóló lengyel–orosz kormányközi szerződést. Ezt arra hivatkozva tette, hogy Oroszország április 27-én megszakította a lengyelországi gázszállításokat, miután Varsó nem volt hajlandó rubelben fizetni a gázért – írja az Index.

Hogy mi fog történni ezután, azt megjósolni aligha vállalkozik bárki is, mert egyszerűen lehetetlen. Most láthatjuk, hogy a lengyel hatóságok milyen fékeveszett, az őrülettel határos álláspontot képviselnek. Ezért itt aligha lehet bármit is előrejelezni

– mondta Peszkov újságíróknak.

Címlapkép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Forrás: Index

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: @durbincs: Ugyanaz a betegség tört ki nálatok mint am Dmitrij Peszkovon már súlyos jeleket mutat. Sem a háborút, sem a gáz elzárását nem a lengyelek kezdték. Valami különleges betegség okán nem lehet ezt felfogni.
TASzSz
Csak nehogy Berlinig tolják Varsót!!!
ómió
Varsó "álláspontja" a ruszofóbia!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.