A Newsweek információi szerint áprilisban is járt kezelésekre.

Amerikai hírszerzők: Putyinnak számos súlyos betegsége van, ezek közül az egyik a rák, de ne reménykedjünk abban, hogy holnap meghalMikhail METZEL / SPUTNIK / AFP

Vlagyimir Putyin előrehaladott stádiumban lévő rákbetegsége miatt kapott kezelést áprilisban – írja három amerikai hírszerzési tisztviselőre hivatkozva a Newsweek. A lap emelett arról is ír, hogy az orosz elnök ellen márciusban merényletet kíséreltek meg – írja a hvg.hu.

Az információk egy titkos jelentésről beszámoló magas rangú tisztviselőktől származnak. Egyikük a hírszerzés igazgatói hivatalának (Director of National Intelligence) tisztje, másikuk a légierő nyugalmazott magas rangú munkatársa, míg a harmadik forrás a Védelmi Hírszerző Ügynökség (Defense Intelligence Agency) embere. A Newsweeknek azt mondták:

tartani kell Putyin paranoiájától, a hatalomhoz való ragaszkodásától, ami kiszámíthatatlanná teszi és rontja Ukrajna helyzetét.

„Putyin még mindig erős, de a hatalma már nem abszolút” – mondta egyikük. Ugyanakkor figyelmeztettek, hogy az orosz vezető elszigeteltsége megnehezíti az amerikai hírszerzés számára Putyin státuszának és helyzetének pontos felmérését. 

Putyin egészségi állapotával kapcsolatosan akkor merültek fel komolyabb kételyek ismét, amikor Putyin április 21-én találkozott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel és az orosz elnök hatalmas asztalát a jobb kezével erősen markolva, szinte fekve ült a székében. Ekkor egyes megfigyelők arra következtettek, hogy az orosz vezetőnek Parkinson-kórja is lehet. Az elnök betegségéről korábban az ukrán hírszerzés főnöke is beszélt, mondván

számos súlyos betegsége van, ezek közül az egyik a rák. Nem érdemes viszont abban reménykedni, hogy Putyin holnap meghal.

A lap kiemeli, hogy Szergej Lavrov a múlt hét végén, a francia tévében adott interjújában elvetette a Putyin betegségről szóló gondolatokat. Akkor az orosz külügyminiszter azt mondta: az elnök októberben lesz 70 éves, de kitűnő állapotban van.

Forrás: hvg.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Ne akarjátok ti azt, hogy akár holnap meghaljon! Lenne itt akkora káosz, hogy azt senki nem tudja elképzelni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Virág Árpád
Ne akarjátok ti azt, hogy akár holnap meghaljon! Lenne itt akkora káosz, hogy azt senki nem tudja elképzelni!!!
lusta
@Maccska: Rajtunk kívül még nagyon, de nagyon sokan mindezt hasonlóan gondolják. Í megy a parasztvakítás ezerrel.
gina
Hasonlit az elmebeteg OV barátjához, hataloméhes szemét patkány
Yoda69
@Virág Árpád: Miért most nincs káosz? Ettől csak jobb lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.