Gázháborút folytat Oroszország Európa ellen – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő éjszakai videóüzenetében annak kapcsán, hogy a Gazprom bejelentette, szerdától 20 százalékra csökkenti a szállítást az Északi Áramlat-1-en keresztül.

Zelenszkij: egy terrorista állam zsarolja Európát

Fotó: AFP PHOTO / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS-SERVICE 

„Egy terrorista állam zsarolja Európát, és ez hónapról hónapra csak rosszabbodik. Oroszország abban érdekelt, hogy minden európai lakos életét megnehezítse, hogy minél nehezebbé tegye a felkészülést a télre, tekintet nélkül arra, hogy ennek milyen hatásai lehetnek a szegénységben élő emberekre”

– mondta Zelenszkij.

„Súlyos helyzetben vagyunk. Itt az ideje, hogy ezt mindenki megértse”

– mondta hétfő este az ARD „Tagesthemen” című műsorában Robert Habeck német gazdasági miniszter a Gazprom bejelentésére reagálva. Németországnak csökkentenie kell a gázfogyasztást, és dolgoznak is ezen – tette hozzá. Az országnak össze kell fognia, és ki kell mondania:

„Igen, Putyinnál van a gáz, de miénk a hatalom”

– mondta.

A miniszter szerint a turbinákra hivatkozás a Gazprom részéről nem stimmel.

Arról, hogy Habeck mit gondol Putyin stratégiájáról, a Magyar Hang.hu cikkében olvashatnak.

Forrás: MagyarHang.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Terrorista állam?! Aha! Nekiment egy maffiaállamnak, ahol a kisebbségeket 2014-óta gyilkolják... Nem kímélve időseket, nőket, gyereket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Szóval, idióta "péniszvirtuózilag" nem Európa "szankciózta magát gáztalanná"!?
Namely
@csak úgy...: :DDD
ismét vereséget szenvedtél, te csicska :D
sokanvagyunk
"fegyverként használja a gázt" - tessék nekem megmondani, a banki zárolás, vagyonbefagyasztás milyen fegyvernemhez tartozik?
magyar1
Ez a gázháború már nagyon régen kezdődött, lehet, hogy a SZU szétesése óta tart, nem tudtak megegyezni a gáz árában, az ukránok nem akartak fizetni a gázért - ha jól emlékszem.
kisfalud
@durbincs: Na megint betéptél? A csatornás Józsi adja az ilyen agyzsibbasztó pirulákat? Ahogy elnézem amit írogattok, az egész iroda szívja a csíkot is, nemcsak a Borkai szüzek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.