36 év, 1 hónap és 30 nap börtönbüntetés után szabadult a most 53 éves Sullivan Walter, akit még 17 éves korában, 1986-ban tartóztattak le, majd ítéltek el betörés és nemi erőszak vádjával.

36 év után mentették fel a nemi erőszak miatt ártatlanul elítélt férfit

Fotó: pixabay.com

Fiatalkorúak között ez a leghosszabb ismert jogtalan bebörtönzés Louisiana állam, és az ötödik leghosszabb az Egyesült Államok történetében, írja a CNN nyomán a Telex.

Walter számos alkalommal fellebbezett, de 1997-től egészen 2021 októberéig hiába. 2021 októberében azonban egy erre szakosodott alapítvány elvállalta az ügyét és kiderítette, hogy bár az 1980-as években végzett szerológiai vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy nem Walter volt az elkövető, ez az információ nem jutott az őt elítélő esküdtszék tudomására. A Waltert akkor védő ügyvéd nem hozta fel ezt a bizonyítékot a per során, a rendőrség szakértője pedig tévesen magyarázta a vizsgálat eredményeit az esküdteknek.

Ezek alapján a bizonyítékok alapján a hatóságok most elrendelték az ítélet hatályon kívül helyezését, így Sullivan Walter 53 évesen szabadulhat.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Ennyit a jogról meg az igazságszolgáltatásról.
Igazság,elvesszük az i betűt marad a gazság.
ómió
És még 36 év élettartam-hosszabbítást se ítéltek meg neki!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.