Mostantól hivatalosan is ő az Egyesült Királyság uralkodója.

Történelmi nap: királlyá avatták III. KárolytGlyn KIRK / AFP

A királynő halálát követő első napon III. Károly királyra vártak fontos feladatok: a király Londonba utazott Liz Trusshoz, hogy megbeszélést tartsanak, ezután a temetés pontos menetéről is egyeztetnie kellett az illetékesekkel. Délben harangszó vette kezdetét országszerte, istentiszteletet rendeztek a Szent Pál-székesegyházban. A király pedig tévés beszédet intézett nemzetéhez kora este – sorolja a 24.hu.

Szombaton pedig egy hivatalos ceremónián avatták királlyá.

Magyar idő szerint szombaton délelőtt 11 órakor egy történelmi jelentőségű ceremónia keretein belül királlyá kiáltották ki III. Károlyt a St. James’s Palace-ban.

A trónutódlási tanács ceremóniáján előbb hivatalosan is bejelentették II. Erzsébet királynő halálhírét, majd felolvasták a kiáltványt, miszerint Károly Fülöp Artúr György herceg mostantól III. Károly.

Az eseményen jelen volt több korábbi brit miniszterelnök, köztük Gordon Brown, David Cameron, Boris Johnson és Theresa May is.

A kiáltványt hamarosan Londonban, Edinburgh-ban, Cardiffban és Belfastban is felolvassák, aztán ágyúlövésekkel tisztelegnek az új király előtt a Hyde Parkban és a londoni Towernél.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
az lesz a történelmi nap, ha valaki mer szólni az új királynak, hogy -fennség, ott hárul nagyon gusztustalanul le van nőve a haja, nyíja le már a fodrásza, mert így megjelenni szégyen(persze az angoloknak így is jó)

Éljen a király!
Eladott Ország
Nem tudom, volt-e ma már királynős hír. Na róla el is tudom képzelni. A forint is örülni fog ennek , és maga alá fogja gyűrni az eurót. Három nap múlva...
uploads.disquscdn.com/images/2d4924d3acdd65b5845adffc81d612615a588f4c858a99f34b2aeec1c22167a3.jpg?w=800&h=796

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.