Pert nyert a magyar állam ellen a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán egy iráni menekült.

A férfi hiába próbálkozott az országba belépni és itt menedéket kérni, rendőrök kényszerítették vissza Szerbiába. Az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy a magyar állam megsértette a kollektív kiutasítás tilalmát, olvasható a Magyar Helsinki Bizottság tájékoztatásában.

A civil jogvédő szervezet azt írja, hogy az iráni férfi hiába várakozott Szerbiában, hogy beengedjék menedéket kérni a magyar tranzitzónába. Ezért 2016. szeptember 2-án szabálytalanul lépte át a határt egy szintén iráni sorstársával. Hazájában keresztény hitre tért át, emiatt életveszélyben volt, ezért volt szüksége védelemre.

Pert nyert a magyar állam ellen egy keresztény iráni férfi, akire kutyákat uszítottak a rendőrök

Fotó: 123RF.com

Amikor a rendőrök elfogták, a férfi jelezte, hogy menedéket szeretne kérni. Ahelyett, hogy rögzítették volna a személyes adatait és a menekültügyi hatóságnak átadták volna a menedékkérőt, a rendőrök megbilincselték. Kutyát uszítottak rá és bántalmazták. Majd arra kényszerítették társával együtt, hogy a sérüléseik ellenére gyalog távozzanak a határkerítés kapuján át Szerbiába. Rajtuk kívül aznap még hetvennégy embert kényszerítettek át így, megfelelő eljárás nélkül.

Mindezt egy 2016-os törvénymódosítás tette lehetővé.

„A hasonló ügyekben várható ítéletek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy végre véget vessünk ennek a szégyenteljes gyakorlatnak. Mi továbbra is ezen dolgozunk”

– mondta Pohárnok Barbara, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje.

Ötévnyi működés után 2020 májusában számolták fel a röszkei és tompai tranzitzónákat, és beszüntették a menekültek tranzitzónás fogvatartását. Azóta újabb és újabb nemzetközi ítéletek marasztalják el a magyar államot, legutóbb augusztus végén nyert pert a magyar állam ellen egy négyfős afgán család.

Forrás: Telex.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mit szólt ehhez a körösztényszájú fővadász?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@teuton: Még mindig nem vagy képes a saját analfabéta, sőt, fajkretén náci efftársaid felismerésére se ott az elmeosztályon!? Szar lehet ez az érzés! Pedig rém "eccerű" a válasz: ott ülnek a Jobbikban! Velük koalíciózott még áprilisban a fekálbolsi tetübandád! Agy nélkül nálad "ohne emlék"!? Amúgy, a farkadat meg már le is daráltad, ezért ajánlod nekem a "műveletet"!? Köszi, nem élek vele! Ez az olyan "haladó", aberrált beütésüeknek való, mint a görénybolsi fajtátok, ezáltal tudtok "hatékonyan prájdolni" és felvonulva vonaglani! De még iskolai aberráltképzést folytatni is! Mit mondanak az orvosaid, tovább romlik még az állapotod!?
Shikari
Le kellett volna lőni ezt a betolakodót!
teuton
@ómió: Analfabeta fejkreten naci efftars! Ez a megszolitas neked szol? Ja, nem tudod felfogni, mert analfabeta vagy...Abberaltkepzesre neked egyaltalan nincs szükseged, eleg olvasni amiket ide beböfögsz. Sajnos a szokincsed 1 szoval sem bövült, mindig ugyanazt ismetelgeted, minden cikk alatt...
percsi
@csak úgy...: "@Nessy: ez az egész kereszténység védelem a fideszéktöl egy ócska álca, ök a hatalmukon kívül nem védenek meg senkit és semmit!"
Ja, remélem hamarosan nagyon fog fájni nekik!

A magyarok keresztények, még sem kapnak védelmet :(
Nem osztott szét-fordított a magyarokra az EUS milliárdokból ez a kereszténynek álcázott csürhe. Évente több 10ezer magyar családot raknak az utcára, pedig a mesés összegből már minden magyar családnak lehetne majorsága.
A menekültekre küldött EUS milliókat is felveszik.
ómió
@teuton: Az analfabéta fajkretén náci efftársaidat, bolsiék elmebetege, keresd a Jobbik nevű koalíciós partneretek körein belül! Tudod: akikkel áprilisban koalícióztatok! Kisnyilasok, nácik, nagybolsik (mint a tetüfajtád) együtt, egy koalícióban! Vagy az elmebajod már azon a fokon van, hogy ennyit képtelen vagy felfogni? Az más! Akkor, szedáltasd magad ott az elmeosztályon és sürgesd meg az agydonorodat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.