Pert nyert a magyar állam ellen a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán egy iráni menekült.

A férfi hiába próbálkozott az országba belépni és itt menedéket kérni, rendőrök kényszerítették vissza Szerbiába. Az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy a magyar állam megsértette a kollektív kiutasítás tilalmát, olvasható a Magyar Helsinki Bizottság tájékoztatásában.

A civil jogvédő szervezet azt írja, hogy az iráni férfi hiába várakozott Szerbiában, hogy beengedjék menedéket kérni a magyar tranzitzónába. Ezért 2016. szeptember 2-án szabálytalanul lépte át a határt egy szintén iráni sorstársával. Hazájában keresztény hitre tért át, emiatt életveszélyben volt, ezért volt szüksége védelemre.

Pert nyert a magyar állam ellen egy keresztény iráni férfi, akire kutyákat uszítottak a rendőrök

Fotó: 123RF.com

Amikor a rendőrök elfogták, a férfi jelezte, hogy menedéket szeretne kérni. Ahelyett, hogy rögzítették volna a személyes adatait és a menekültügyi hatóságnak átadták volna a menedékkérőt, a rendőrök megbilincselték. Kutyát uszítottak rá és bántalmazták. Majd arra kényszerítették társával együtt, hogy a sérüléseik ellenére gyalog távozzanak a határkerítés kapuján át Szerbiába. Rajtuk kívül aznap még hetvennégy embert kényszerítettek át így, megfelelő eljárás nélkül.

Mindezt egy 2016-os törvénymódosítás tette lehetővé.

„A hasonló ügyekben várható ítéletek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy végre véget vessünk ennek a szégyenteljes gyakorlatnak. Mi továbbra is ezen dolgozunk”

– mondta Pohárnok Barbara, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje.

Ötévnyi működés után 2020 májusában számolták fel a röszkei és tompai tranzitzónákat, és beszüntették a menekültek tranzitzónás fogvatartását. Azóta újabb és újabb nemzetközi ítéletek marasztalják el a magyar államot, legutóbb augusztus végén nyert pert a magyar állam ellen egy négyfős afgán család.

Forrás: Telex.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mit szólt ehhez a körösztényszájú fővadász?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Hogy is mondta a héten külügyérünk? "Megvédjük az üldözött keresztényeket"! Verbálisan! Esetleg épít nekik jó pénzért templomot Lőrinc barát, vagy Garancsi, amit a muzulmánok tönkretesznek rövid időn belül!
simmering73
Mit szólt ehhez a körösztényszájú fővadász?
fergeteg
@Shikari: Most látom gondolat olvasók vagyunk.
Nem láttalak mialőtt írtam.
csak úgy....
@Shikari: @fergeteg: @KisTehen: még jó,hogy fideszék keresztények,nem úgy mint ti ,gyaúr kutyák! :)
rokker33
Agyon kellett volna lőni ,mint a veszett kutyát! Akkor nincs pereskedés és fizetni sem kell senkinek! Mocskos kecskebaszó álkeresztény!
jesz
még szerencse, hogy keresztény...rosszabbul is járhatott volna.
Namely
@Nessy: Az idézett mondatot hogy kellene érteni? Hogy ha üldöznek keresztényként, gyere ide szabályosan, mert számíthatsz ránk.
Mi is történt? Valaki megszegte a törvényt, amikor illegálisan ment át a határon. Amikor tilosban parkolsz, te sem védekezhetsz azzal, hogy más körülmények voltak, kapod a büntetést.
Más: az iráni fazon valszeg csak kitalálta ezt a mesét az áttérésről, hátha így könnyebb lesz: amúgy keress rá, Iránban nem lesz valaki életveszélyben azért, mert keresztény.
Mészáros Lőrincnek pedig ehhez végképp semmi köze nincsen.
Verés: annak, aki kerítést mászik, ez a minimum. Az a stílus, hogy elfogják, akkor azonnal jelzi, hogy akkor ő menedéket szeretne kérni, pontosan mutatja, hogy jó előre felkészült/felkészítették abból, hogy mit kell mondania ahhoz, hogy jöhessen élősködni.
justhpeter
Megvédték a keresztényt. Megbilincselni, megverni és kutyát uszítani a keresztényre. No most ugatérozzon a Pintér Sanya !!!
Lovabkeresztet az elkövetőknek.
csak úgy....
nézd a sok ütödött, állítólagos keresztényt,aki jézust is keresztre feszítetené ha magyarország felé vetemedne! :)
egy 56 os magyar ismerösöm szerint, ti egy szellemi és erkölcsi trágyadomb!
Nessy
Szegény feje! Kérte, hogy engedjék be, de sokáig nem engedték, ezért próbált már illegálisan bejutni! Azért státusz keresztényeink legalább egyszer elolvashatnák a Szentírást!
Imádom ezt a "törvény tiszteletet! Ha pártunk és kormányunk törvényt sért, akkor még éjszaka módosítja Orbán, ami már éjjel 23 órakor hatályba is lépett. . pl. most az ülőmunkát végzők, diákok 20-22 fokos hőmérséklet előírását 18 fokra!
csak úgy....
@Nessy: ez az egész kereszténység védelem a fideszéktöl egy ócska álca, ök a hatalmukon kívül nem védenek meg senkit és semmit!
jézus nem volt nacionalista,-ha isten létezne...,mit gondolna a barocskáiról,akik ismét nem ismereik ki magukat a jó és rossz között,mint a keresztes háborúkban...
szép új világ
Áttért a keresztény hitre. Na akkor a legjobb helyre jött, hogy megtapasztalja a keresztényi szeretet igazi arcát.
Nessy
@csak úgy...: Státusz keresztényeink nem Istent, hanem Mammont imádják! Körbe táncolnák az arany borjút is, hacsak közben valaki el nem lopná!
ómió
A strasbourgi efftársaknál bárki "pernyertes" lesz, ha a magyar állam az ellenoldal!
teuton
@ómió: Igy van! TE pedig fizeted a szamlat fidesznyalonc! Jogorvoslatert pedig fordulhatsz Polpothoz! Összeszamoltad mar hany ezer dollarba kerültek a büntetsek es a birosagi eljarasok? Vajon ezt a kormanytagok sajat zsebböl fizetik??? Ja, nem, közpenzböl, vagyis a tiedböl is, de te ennek is örülsz es tapsolsz. Gyagyas analfabeta efftars!
ómió
@teuton: Figyu, bolsinyalonc, vagy, ahogy aláírtad, gyagyás analfabéta efftárs! Végiggondoltad már, hogy a strasbourgi efftársaitok ugyanúgy zsebelik, gáncsolják a magyart, mint a brüsszeliek!? Csak, mert a magyar nem bolsinyalonc (a fajtádat kivéve), nem aberráltnyalonc és nem migráncsnyalonc, ahogy az elmebeteg bolsi szuicidfajtátok elvárná! És ezt, bolsinyalonc, itt mindenki, még a fekálbolsi fajtád is fizeti! Amúgy meg, talán nem ártana kezeltetned magadat, hogy legalább a saját gyagyás analfabéta efftársaidat képes legyél felismerni!
teuton
@ómió: Figyu gyagyas analfabeta naci efftars! Hogy anál fabéta vagy, azt mar többször is bebizonyitottad, de most is.
EN nem fizetek a elmebeteg kormanyod törvenyszegesei miatt 1 fityinget sem, mert nem adozom a zsebtolvajoknak, a cegem külföldön müködik es evi 17500 euroig szja sincs! TE meg bele kell huzz az 5 forintos kommentekkel, hogy bejöjjön az, amivel a kormanyod lenyul, ellop az adokbol.
A megoldas? Ki kell lepni az Uniobol! Ja, az nem megy, mert akkor nincsenek euromilliardok! Emiatt most 17 törvenyt kell modositson a kormanyod 2 honapon belül (pedig 1 millimetert sem voltak allitolag hajlandok a "brüsszeli követeleseknek" engedni). Erröl sem tudhatsz analafabetakent...
Egyebkent pedig ha megtanulsz olvasni utananezhetsz, hogy a kilepesröl te is nepszavazast indithatsz! Miert nem teszed, csak böfögsz? Egyebkent pedig annak is utanaolvashatnal )persze analfabetakent nehez dolog), hogy O1G gazdad hanyszor fordult a EU-Birosaghoz? Marpedig allitolag jogi diplomaja van, ezert tudnia kell, ha a birosaghoz fordul, akkor elismeri annak jogosultsagat es hatasköret. Lehet, hogy ugyanolyan analfabeta efftars, mint te, ismeritek egymast a kommunista szövetsegböl (KISZ)???
ómió
@teuton: Még mindig képtelen vagy a saját efftársaid felismerésére is!? Semmit nem javult az állapotod? Vagy a tetves bolsiságodat, mert szégyelled, azért hazudnád másra? Láthatóan komoly pszichiátriai eset vagy! Ideje lenne kezeltetned! Amúgy, zsebtolvajoknak itt még Böszme gazdátok idejében fizethettél volna, de, látom, elmenekültél! Ha meg a céged külföldön működik, imádkozz, hogy ne legyen túl "energiaérzékeny", mert a brüsszeli efftársaid az európai energiakrízist még tovább próbálják "bojkottálni", ami "kitettséged" esetén be is zárathatja a cégedet! És eu-kilépés esetén "nincsenek euromilliárdok"!? Csak neeeem!? Miért? Most vannak!? Úgy hazudjátok!? Próbáljátok intenzívebben! Ha meg egy kávéskanál eszed lenne, biztos tudnád, hogy az eu-belépést se én "népszavaztattam" - még, ha anno ellene szavaztam is - miért "népszavaztatnám" éppen én a kilépést!? Az eu bíróság joghatóságát meg a belépéssel eo ipso el kellett fogadnunk, hogyan kérdezhetsz akkora baromságot, hogy "hányszor fordult az európai bírósághoz!? Az elmebeteg bolsiság totál az agyadra - na, jó: a helyére - ment!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naciefftars! Imet bebizonyitottad, hogy VALOBAN ANALFABETA VAGY!!! De jot röhögten azon, hogy az en internetes cegem miatt aggodsz az energiaarak miatt, nem a SAJAT rezsiden! Szoval mifele veszelyek fenyegetnek egy internetaruhazat a laptop 30 wattos energiafigyasztasaval? Elarulom neked, hogy a pandemia idejen a forgalom 300%kal emelkedett... Mert Nemetorszagban 12 euro a minimalber, de polcfeltöltök (oda jelentkezhetnel analfabetakent is, nem 5 ft-ert kommeltelni!) 13,83 euros orabert keresnek!
Egyebkent meg a 300as szokincsed nem javult, csak ugyanazt ismetelgeted most nem 1-2, hanem 13 sorban... Ja, hogy orbancod miert fordul mint allitolagos "jogasz" mindig az EU-Birosaghoz, ha ugyis tudja, hogy MINDEN pert elveszt, azt nem valaszoltad meg... Mert ugye odafordulni nem kötelezö, de a birkaknak kell a maszlag, hogy "mi majd megmutatjuk!". Aztan amikor veszt, akkor meg jön a köpködes Brüsszelre... Igazi goebbelsi-propagandafogasok 1biteseknek!
ómió
@teuton: Szóval, Scholz efftársad odaát "alaptalanul aggódik"? Meglesztek ti - ahogy a brüsszeli efftársaitok ajánlják - mécsesfűtéssel is?! Gratula! Merthogy a gázt majd vadásznotok kell!? Amikor meg majd előfordul, hogy lesz, nem lesz rá kevés a 12 eurós minimálbér? És látom, azt se vagy képes vágni, amit az európai bíróság joghatóságát illetően írtam! "Bonyolultabbakkal", akkor, nem is "terhelnélek"! Az meg, hogy a bolsi birkafajtád a neobolsi maszlagon él, már nem újdonság! Megszoktuk! Jó tanítványai vagytok Lenin efftársatoknak!
teuton
@ómió: Analfabeta fejkreten naci efftars! Mifele mecsesfütes??? NALUNK nem 218 fokra fütik a közepületeket es iskolakat, de minden keveskeresetü kap havi 190 eurot es 300 euro egszeri rezsikiegeszitest! Azt is elarulom neked, hogy egy 2szobas lakas havi rezsije 150 euro sincs, tehat 1 napi minimalber! MOon mennyi??? Mennyire vannak a gaztarolok feltöltve? NALUNK nem zartak be uszodakat meg sportcsarnokokat, nem kell a gyerekeknek takarot vinni az iskolaba, mert nincs fütes! Persze egy analfabeta a magyar hireket sem tudja elolvasni, csak pofazik a levegöbe, 100 szavas "szokinccsel", mert ezert fizetik.
Hogy az EU-Birosag joghatosagarol mi a velemenyed, azt meg ki nem szarja le? Fizetsz a gazdad vesztett pereskedese utan, ez a lenyeg! Ugyhogy neked mecseskalyhara sem fogja futni...
ómió
@teuton: Miféle mécsesfűtés!? Kérdezd meg a "feltaláló", illetékes brüsszeli efftársadat, majd részletezi neked! Az meg örvendetes, hogy az amcsi efftársaitok által felrobbantott Északi Áramlat 1-2 gázvezetékek ilyen "olcsón képesek" benneteket ellátni ott Germániában, napláne, hogy még mindennek a fűtésére is "fussa" belőlük! Csak vigyázz, nehogy hőgutát kapjatok! Az EU bíróság joghatóságát illetően meg se az én véleményem, se a te szarböfögésed nem tétel: az van, ha tetszik bolsi fajkreténségednek, ha nem! A baj nem ez vele, hanem, hogy tele van magadfajta tetvesbolsival és olyan is!
teuton
@ómió: Analfabeta fejkreten naci efftars! Ugxylatom, bar analfabeta vagy, de videokat nezegetsz, MUNKA HELYETT tull sok idöt töltesz az interneten. Szoval mecsesfütest semmilyen "brüsszeli elvtars" nem töltött fel, talan a tik-zokon volt, de ha teged ezek a dolgok ennyire erdekelnek, akkor keress olyanokat, ahol pl. olyanokat mutogatnak, hogy mi törtenik, ha a farkadat a husdaraloba vagy a porszivoba dugod bele. Nem tudom, de gondolom vannak ilyenek is, neked van sok idöd, keress ra! Mert a sok netezes az agyadra ment, a csaladod meg lehet, ha volt is, elmenekült mar reg es menedekjogot kert Nemetorszagban. Te meg mehetsz a szovjetunioba, idiota analfabetakra ott most nagy szükseg van, mint agyutöltelek. Söt, a temetesed is fizetik!
ómió
@teuton: Még mindig nem vagy képes a saját analfabéta, sőt, fajkretén náci efftársaid felismerésére se ott az elmeosztályon!? Szar lehet ez az érzés! Pedig rém "eccerű" a válasz: ott ülnek a Jobbikban! Velük koalíciózott még áprilisban a fekálbolsi tetübandád! Agy nélkül nálad "ohne emlék"!? Amúgy, a farkadat meg már le is daráltad, ezért ajánlod nekem a "műveletet"!? Köszi, nem élek vele! Ez az olyan "haladó", aberrált beütésüeknek való, mint a görénybolsi fajtátok, ezáltal tudtok "hatékonyan prájdolni" és felvonulva vonaglani! De még iskolai aberráltképzést folytatni is! Mit mondanak az orvosaid, tovább romlik még az állapotod!?
teuton
@ómió: Analfabeta fejkreten naci efftars! Ez a megszolitas neked szol? Ja, nem tudod felfogni, mert analfabeta vagy...Abberaltkepzesre neked egyaltalan nincs szükseged, eleg olvasni amiket ide beböfögsz. Sajnos a szokincsed 1 szoval sem bövült, mindig ugyanazt ismetelgeted, minden cikk alatt...
percsi
@csak úgy...: "@Nessy: ez az egész kereszténység védelem a fideszéktöl egy ócska álca, ök a hatalmukon kívül nem védenek meg senkit és semmit!"
Ja, remélem hamarosan nagyon fog fájni nekik!

A magyarok keresztények, még sem kapnak védelmet :(
Nem osztott szét-fordított a magyarokra az EUS milliárdokból ez a kereszténynek álcázott csürhe. Évente több 10ezer magyar családot raknak az utcára, pedig a mesés összegből már minden magyar családnak lehetne majorsága.
A menekültekre küldött EUS milliókat is felveszik.
ómió
@teuton: Az analfabéta fajkretén náci efftársaidat, bolsiék elmebetege, keresd a Jobbik nevű koalíciós partneretek körein belül! Tudod: akikkel áprilisban koalícióztatok! Kisnyilasok, nácik, nagybolsik (mint a tetüfajtád) együtt, egy koalícióban! Vagy az elmebajod már azon a fokon van, hogy ennyit képtelen vagy felfogni? Az más! Akkor, szedáltasd magad ott az elmeosztályon és sürgesd meg az agydonorodat!
vacsi
"Hazájában keresztény hitre tért át, emiatt életveszélyben volt, ezért volt szüksége védelemre." azaz, nem született keresztény volt, hanem számatásból lett azzá...
ómió
@Horizont: Rajtatok, bolsikon, bizony, már egy kutyaagy is "nagyot dobhatna"!
balos
@vacsi: Ezt mint turulszart faló mondod?
balos
@ómió: Pedig nem ártana neked 1 szürő a nyakadon,mert vér helyett ereidben nemzehyfos csorog!
ómió
@balos: Bolsi szarkupacságod egy tempóval felszökkent a bolsi latrina felszínére? "Ögyes", de kár, hogy büdösbolsi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.