Zelenszkij elnök kabinetfőnöke szerint iráni, úgynevezett kamikaze-drónok robbantak fel az ukrán fővárosban. Áldozatokról egyelőre nem tudni.

A Kyiv Independent és a Guardian cikke nyomán arról számolt be hétfő reggel a 444, hogy az ukrán fővárosban, Kijevben (Kyiv) több robbanást is lehetett hallani. 

Hétfő reggel több robbanást is hallani lehetett Kijevben, drónokkal támadtak az oroszok

A célbaérkezés és robbanás előtti pillanata egy oroszok által indított drónnak Kijevben 2022. október 17-én kora reggel

Fotó, címlapkép: AFP/Yasuyoshi Chiba

A Kyiv Independent a Twitter-oldalán legalább négy robbanásról számolt be, egy következő Twitter-bejegyzésben pedig arról írtak, hogy Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegramon megerősítette, hogy a város központjában, Sevcsenkiv városrészben két robbanás is történt. 

A Guardian tudósító két robbanást hallottak reggel fél hét körül, amit pár pillanat múlva egy harmadik is követett. 

Andrij Jermakra, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnökére hivatkozva a Kyiv Independent azt írta, hogy iráni kamikaze-drónok okozták a robbanásokat. A Guardian híre szerint ezt a kabinetfőnök a Telegram-csatornáján közölte, és azt is hozzátette, higy Ukrajnának több légvédelmi eszközre van szüksége.

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko szerint "több lakóépület" is megsérült a ma reggel Kijevre mért csapásokban, és a helyszínen vannak a mentősök.

A Telegramon közzétett bejegyzésében a polgármester azt írta:

"A dróntámadás következtében tűz ütött ki egy nem lakóépületben Kijev Sevcsenkiv kerületében. A tűzoltók dolgoznak. Több lakóépület is megsérült. A mentők a helyszínen vannak. Az áldozatokról szóló információkat pontosítjuk."

– írta meg a Guardian, amely szerint a támadások a központi pályaudvar környékét érték, de áldozatokról egyelőre nincsenek hírek.

Klicsko polgármester Twitter-bejegyzése, állítása szerint ez az egyik kamikaze-drónnak a roncsa, amik reggel megtámadták az ukrán fővárost:

Vitalij Klicsko polgármester a lakosságot arra szólította fel, hogy maradjanak az óvóhelyeken, ugyanis a reggeli dróntámadások újabbak követték.

"A Guardian azt írja, ukrán katonai tisztviselők szerint a „kamikaze drónok” kevésbé kifinomultak, mint a rakéták, de olcsóbbak, és hatásosak. A Shahed-136 típusú drónok több órán át képesek a levegőben maradni és körözni a potenciális célpontok felett, aztán nekicsapódni az ellenséges csapatoknak, páncélosoknak vagy épületeknek, hogy becsapódáskor felrobbanjanak"

– olvasható a 444 cikkében.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Shikari: Akkor Kijev után Pozsony, Prága és Budapest következik...
No meg a balti államok!
yell
@Shikari: Természetesen rebel is én vagyok. Most először kettős két néven egyszerre, hogy megkönnyítsem tomsawyer-régről: dolgát, miszerint ketten írnak az én nevemben. Egy jó és egy rossz, Dr. Jekyll és Mr. Hyde.

Hogy megkönnyítsem, a zsidózó, cigányozó, niggerező, vietkongozó, az Mr. Hyde, a többi Dr. Jekkyll. (persze előfordulhatnak balesetek, amikor összemosódik minden és mindenki)
yell
Qrva jó ez a zene. Az összes állatias ösztönömet előhívja. És vagyok annyira állat, hogy az összeset előhívja - egytől egyig .
human
@Shikari: Ha most ellövik a maradék rakétáikat, valóban hamarabb valóra válik az álmod, csak a rémálmod lesz az :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.