Ahogy arról korábban beszámoltunk, megpróbált felgyújtani egy bevándorlási hivatalt, majd öngyilkos lett egy férfi Angliában.

Rendőrség: terrorista indíttatású volt a menekültközpont elleni molotov-koktélos támadásFotó (illusztráció): STEPHEN WILSON / AFP

Terrorista ideológia" vezérelte azt a gyújtogatásos támadást, amelyet egy hete követett el a délkelet-angliai Doverben működő menekültügyi központ ellen egy idős brit férfi

- közölte szombaton a Scotland Yard terrorelhárítási ügyosztálya.

Az akciót a 66 éves Andrew Leak követte el. A támadásban a belügyminisztériumi intézmény két alkalmazottja könnyebben megsérült.

Leak, aki a dél-angliai High Wycombe városában élt, szemtanúk beszámolói szerint két vagy három Molotov-koktélt dobott múlt vasárnap a bevándorlási és menedékjogi ügyeket intéző központ épületére az angliai kikötővárosban.

A támadó egy fehér SEAT gépkocsival érkezett a helyszínre, majd miután az épületre hajította a házilagos gyújtóeszközöket, egy közeli üzemanyagtöltő állomásra hajtott tovább, ahol öngyilkosságot követett el.

Az épületben keletkezett kisebb tüzet a tűzoltók néhány perc alatt eloltották.

Az ügy kivizsgálásának irányítását már a hét elején átvette a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának délkelet-angliai ügyosztálya, bár az incidenst, amelyben az elkövető kezdetleges gyújtóeszközöket használt, a hatóságok akkor még nem minősítették terrorcselekménynek.

Szombaton azonban Tim Jacques, a terrorelhárítás országos koordinátora bejelentette:

az eddig összegyűjtött bizonyítékok alapján megállapítható, hogy az elkövetőt – jóllehet az incidensnek "elmekórtani vonatkozásai" is voltak – elsősorban szélsőséges ideológiák vezérelték cselekedete végrehajtásában, és ez már megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján egy adott merényletet terrorcselekménynek lehet nyilvánítani.

Nagy-Britanniába évente több tízezren próbálnak illegálisan átjutni a kontinensről a La Manche csatornán át, többnyire embercsempészek által szervezett csoportokban, amelyek gumicsónakokkal kelnek útra, és az átkelési kísérlet közben elfogottak jelentős részének ügyét a doveri menekültügyi központban intézik.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Francia parlamentben egy fehér képviselő bekiabált egy fekete képviselőnek, miközben felszólalt...azt találta kiabálni, hogy menj haza afrikába...

Na akkora botrány lett, mint amikor itt kiabált be valaki, hogy hordót a szónoknak...!

Itt még nem is ismerik a molotov koktélt.

...de a déli határon támadók igen..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.