A Stonehenge egyik legrejtélyesebb leletét vizsgálták meg ismét a kutatók.

Holttesteket találtak a Stonehenge közelében, hatalmas titokról hullt le a lepel!

Fotó: Justin TALLIS / AFP

A misztikus Stonehenge titkai évezredek óta foglalkoztatják az emberiséget. A Promotions.hu cikke szerint rengeteg teória létezik arról, hogyan építhették:

- van aki földönkívülieket, mások druidákat emlegetnek

- teljes bizonyossággal azonban nem sikerült egyelőre megállapítani az igazságot.

Az azonban biztosnak tűnik, hogy valamiféle vallási szertartáshoz kapcsolódhatott.

Nemrég két holttestre is bukkantak a környéken, az egyikről pedig most kiderült, hogy feltehetően aranyműves volt.

A Stonehenge közelében eltemetett személy – akinek a maradványait megtalálták – feltehetőleg mesterember volt, aki aranytárgyak készítésére specializálódott. Ez az ember szellemi vezető lehetett, aki professzionális módon értett a fémmegmunkáláshoz. A fellelt személy feltehetőleg férfi volt.

A kora bronzkorból származó aranymegmunkáló eszközök elképesztően ritka és fontos felfedezésnek számítanak, így a felkutatott tárgyakat további tüzetes vizsgálatok alá vetik a kutatók.

Forrás: promotions.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
számtalan hasonló titok lappang még, amiről még a brit tudósok sem tudnak semmit. Ez a cikk is hézagpótlónak készült, egy gyakornok írta meg 20 kreditért úgy, hogy még a közelében sem járt a történelmi helyszínnek..
-ügyes vagy, jó a cikk, hihetőnek is tűnik. -két hétig be se gyere.
Németh István
Az, hogy emberi kéz műve az biztos a ma még esetleg a kételyek témáit képező dolgok - az tény! Miként a piramisok, a stonehengei építmény! Hogy nem tudtunk erre rájönni, hogyan, miképpen, stb. ? hát az egy dolog! Dehogy nem az angyalok, meg az ide-oda repkedő szentek teték a helyük-re a köveket az biztos! Sok mindenen el lehet csodálkozni miként az Akropolisz akár oszlopain a vésetek pontos osztásain,stb. bármin!
Azon gondokozom, hogy az egykori alkotások számtalan felvetődő kérdésein el tudunk gondolkozni, akkor hogyan nem tudunk elgondolkozni a jelenünk aljas ellenségein és eseményein és hogyan nem tudunk ellene tenni semmit!? na ezt fejtsétek meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.