Jelenleg kétmilliárd ember, a Föld lakosságának negyede él konfliktus sújtotta területeken – jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár.

Az ENSZ Békeépítő Bizottságának ülésén arról is beszélt, hogy most kell szembenéznünk a legtöbb erőszakos konfliktussal 1945 óta.

Becslések szerint az elmúlt évben 84 millió embernek kellett elhagynia a lakóhelyét a világban dúló konfliktusok miatt, és 274 millióan szorultak humanitárius segítségre. Ráadásul az erőszakos konfliktusok nehezítik az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférést, ami növeli az elszegényedés, a nélkülözés kockázatát, írja a 24.hu

ENSZ: 1945 óta most van a legtöbb erőszakos konfliktus a világban

Fotó: 123RF.com

Február 24-én Oroszország teljes körű invázió indított Magyarország északkeleti szomszédja, Ukrajna ellen. Európában a második világháború óta nem látott háború dúl két olyan ország között, melyek – az elmúlt évtizedek ellenségeskedéseivel ellentétben – kiemelten fontos szereplői a bolygó gazdasági, geopolitikai viszonyrendszerének. Nem csoda tehát, hogy tavaly ennek a háborúnak a borzalmai és szerteágazó hatásai kötötték le a nemzetközi közösség figyelmét, a médiazajban pedig az összes többi, jelenleg is zajló fegyveres konfliktus elhalkult. Az év végeztével most ezeket igyekszünk felhangosítani.

A Külkapcsolatok Tanácsának (Council on Foreign Relations) globális konfliktuskövetője szerint jelenleg 27 konfliktus zajlik világszerte: a legsúlyosabbak közé

-az ukrajnai háborút,

-az afganisztáni tálib uralmat,

-a libanoni belpolitikai válságot,

-a jemeni háborút,

-a mianmari katonai junta elleni lázadást

-és az etiópiai polgárháborút sorolják.

A genfi Nemzetközi Humanitárius és Emberi Jogi Akadémia gyűjtése szerint napjaink leghalálosabb konfliktuszónája Észak-Afrika és a Közel-Kelet.

A további konfliktusokról a 24.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Na és a zensz mit tett azért hogy pl ez az orosz-ukrán cirkusz ne alakuljon ki ?...bíztatta a zuniót hogy adjon minéltöbb fegyvert a háború továbbtartásához ?
A zensz a világ egyik legkorruptabb szervezete, égisze alatt folyik a szervkereskedelem, a gyerekkereskedelem, a viruskereskedelem, a fegyverkereskedelem a fejletlenebb nemzetek elnyomása és még kitudja mi nem...
csak úgy....
@Csizmás Kond: baxod macska, téged dobó istván az egr hös fökapitánya símán,tágyalás nélkül fölakasztatna!
a másik, a "zensz" mitöl korruptabb mint orbán, te idióta elmebeteg?
"szervkereskedelem, a gyerekkereskedelem, a viruskereskedelem, a fegyverkereskedelem a fejletlenebb nemzetek elnyomása és még kitudja mi nem... "
azt tudod,hogy ilyen és hasonló vádaskodások miatt,ha nincs bizonyítékod ,akkor sittre baxarinthatnak? -persze téged inkább a diliház várna! :)
csak úgy....
@KisTehen: hadházynak már van ,több mit 10 évre szoló bizonyítéka orbán ellen! :) @KisTehen: @Csizmás Kond: ti kis állatok,ti mindíg ekkora állatok?
csak úgy....
@KisTehen: csak nyugtatgasd magad! :) -persze az eu ügyészségtöl jobban fostok mint ördög a tömjénfüsttöl...
csak úgy....
@KisTehen: te nem tudsz semmit, te egy nagyon buta,elvakult faxocska! :)
ómió
A migráció, mint "pozitív fenoména" - Guterres efftárs így "összegezte" - ellenére, vagy az "noch dazu"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.